Nieuws Vlaams Brabant Leuven Boert promoot stadslandbouw

Leuven Boert promoot stadslandbouw

Leuven Boert promoot stadslandbouw

Met Leuven Boert organiseert de stad Leuven voor het eerst een info- en verkoopmarkt met ruim dertig projecten die in de regio actief zijn in de landbouwsector. Het is een van de initiatieven ter promotie van de stadslandbouw door de keten tussen producent en koper te verkleinen.

De stad Leuven wil een beleid voor stadslandbouw op de sporen zetten. Sensibilisering en concrete initiatieven moeten leiden tot een grotere afzet van lokale producten in de stad en tot het uitbouwen van het aanbod van die producten, zowel commercieel als niet-commercieel. Daarom organiseert de stad in samenwerking met de diverse partners van het stadslandbouwoverleg op 17 juni van 13 tot 18 uur voor de allereerste keer Leuven Boert op het Ladeuzeplein.

Naast boeren uit de Leuvense regio die hun producten verkopen, is er ook ruimte voor de alternatieve aanpak. Zoals zelfplukboerderij BoerEnCompagnie, die op gronden van de stad actief is aan de Abdij van Park in Heverlee, en Buurderij, een netwerk van consumenten die rechtstreeks kopen bij landbouwers uit de streek. Leuven Boert presenteert voorts educatieve standen met onder meer compostmeesters.

Een andere promotie van de stadslandbouw is het ter beschikking stellen van 24 landbouwcoaches voor wie een dergelijk project wil starten of uitbreiden. Onbekend is onbemind: tot dusver werd hiervoor nog maar één aanvraag ingediend.

Leuven zou volgens de bevoegde schepen Erik Vanderheiden (CD&V) ook graag starten met een landbouwmarkt. Ook daar is momenteel nog niet voldoende interesse voor. In de vernieuwde Hal 5 van de voormalige Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo zullen enkele landbouwers straks op regelmatige tijdstippen wel hun producten komen verkopen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.