Nieuws Vlaams Brabant Leuven verdeelt 500.000 euro onder starters

Leuven verdeelt 500.000 euro onder starters

Scale-ups gaan snel de grens over.

Leuven verdeelt 500.000 euro onder starters

startersLeuven wil ondernemerschap bij jonge starters stimuleren om innovatie in de regio te versterken. De stad haalde 500.000 euro binnen om samen met een breed netwerk van partners te investeren in jonge ondernemers.  Dat geld is afkomstig van Europese en Vlaamse subsidies en de inbreng van verschillende Leuvense partners.

Ondersteuning, ruimte en ontmoeting. Dat zijn de drie zaken waarin het stadsbestuur wil investeren. “Verschillende bedrijven en organisaties zoals KBC, Unizo, de onderwijsinstellingen en de stad zelf bieden al ondersteuning aan ondernemende jongeren”, zeggen schepen van Economie Mohamed Ridouani en schepen van Jeugd Dirk Vansina. “Maar het is voor hen vaak moeilijk om de juiste begeleiding op maat en structuur te vinden voor hun specifiek idee of project. Dat willen we nu verhelpen.”

Onder meer met meeting pointsop verschillende locaties in Leuven, zoals het historische stadhuis en de campussen van UC Leuven-Limburg en KU Leuven, en intense begeleiding van starters- en jeugdcoaches wil het stadsbestuur ondernemende jongeren voldoende instrumenten aanreiken om hun startup te realiseren. Ook bij het netwerk van Leuven Mindgate kunnen de jongeren terecht.

Het project kan rekenen op de steun van verschillende partners: Innovatie- en Incubatiecentrum KU Leuven, RVO Society, Unizo, LUCA School Of Arts, UC Leuven-Limburg, R&D KU Leuven, Academics for Technology en Stedelijk Jeugdwerk. De ondernemingen RAAK Design (Kasper De Backer en Robrecht Lambrechts), Eventigrate (Thomas De Moor), Digitaal Materiaal en Fluens (Ward Broeckaert) en Elegano (Katrien Herdewyn) stellen hun ervaringen als jonge starters ter beschikking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.