Nieuws Vlaams Brabant Leuvens proefproject houdt zieken aan het werk

Leuvens proefproject houdt zieken aan het werk

Leuvens proefproject houdt zieken aan het werk

University_Hospitals_Leuven_Gasthuisberg-300x123Het proefproject Activ84worK om chronisch zieken te helpen om professioneel actief te blijven, is succesvol afgerond. Het is een initiatief van onder meer UZ Leuven, SD Worx en Proximus. Bedoeling van het project was om veertien deelnemende patiënten gedurende zes maanden de kans te geven om flexibeler te werken, onder meer via telewerken.

De initiatiefnemers zijn tevreden met de resultaten. Het startte in juni 2015 en richtte zich specifiek op personen die lijden aan de ziekte van Crohn of aan colitis ulcerosa. Beide zijn chronische darmziektes en treffen vooral de actieve bevolking tussen 15 en 40 jaar.

In totaal begeleidde Activ84worK veertien patiënten. Zij konden gedurende zes maanden werken in een flexibeler regime, onder meer via telewerken. De initiatiefnemers spreken van een succes voor de betrokkenen. “Activ84worK bleek een win-win voor alle betrokken partijen. Het project laat zien dat op afstand werken echt oplossingen biedt en veel voordelen heeft voor zowel de patiënt als de werkgever.”

De deelnemende partners hopen het project te kunnen uitbreiden naar andere ziektes en meer patiënten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.