Nieuws Vlaams Brabant Leuvense Argon maakt inspectiecel voor Airbus

Leuvense Argon maakt inspectiecel voor Airbus

Leuvense Argon maakt inspectiecel voor Airbus

argon celHet Leuvense Argon is door Airbus geselecteerd om een gebruiksklare geautomatiseerde inspectiecel voor straalmotor pylons van de A330 & A380-modellen te realiseren in de Saint-Eloi Satellite site in Frankrijk. Deze nieuwe inspectiecel is een aanvulling op de bestaande cel in Saint-Eloi, die reeds functioneert met geautomatiseerde inspectiecycli door Argon ontwikkeld. Daarnaast integreert Argon ook metrologie oplossingen die metingen gebaseerde assemblage van de pylons mogelijk maken.

De gebruiksklare geautomatiseerde inspectiecel voor straalmotor pylons is een project waarvoor de volledige verantwoordelijkheid op het vlak van ontwikkeling, installatie, service, onderhoud en garantie aan Argon werd toevertrouwd. De kern van de nieuwe inspectiecel is een CMM met dubbele horizontale arm van Hexagon. Het tactiele inspectiesysteem zal automatisch en gelijktijdig beide zijden van een pylon meten, waardoor het proces wordt versneld. De gebruiksklare inspectiecel wordt gebruikt om de straalmotor pylons van de A330- en A380-modellen te meten en fungeert als back-up voor de pylons van het type A350.

Een maximale bedrijfszekerheid is cruciaal, aangezien de inspectiecel de enige inspectielocatie is binnen de productiefaciliteit. “We zijn trots de meting van pylons te kunnen integreren in het productieproces bij Airbus”, zegt Geert Creemers, CEO van Argon. “Hierdoor wordt de inspectie net zo eenvoudig als het bedienen van een koffiemachine. Dit is mogelijk door middel van geïntegreerde en geautomatiseerde metingen, waardoor Airbus zijn productie nog verder kan opvoeren. Onze gespecialiseerde kennis en oplossingsgerichte focus worden bij Airbus zeer gewaardeerd, aangezien Argon ook in-line metingen integreert op meerdere stations over verschillende pylon assemblagelijnen.”

Airbus heeft de volledige verantwoordelijkheid over de gebruiksklare geautomatiseerde inspectiecel toevertrouwd aan ARGON. Een ingenieursteam van ARGON is verantwoordelijk voor het project- en leveranciersmanagement, met inbegrip van de infrastructuur van de inspectiecel, met volledige integratie van hardware, software en datamanagement. Daarnaast staan zij gedurende een aantal jaren in voor de supervisie op de cel, om een maximale inspectiekwaliteit en -efficiëntie te garanderen – met inbegrip van garantie, back-upmanagement, service en onderhoud.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer