Foto Shutterstock

Leuvense ClauseBase wint Amerikaans energieconcern als klant

LEUVEN - ClauseBase, dat software aanbiedt voor het opstellen van juridische documenten, heeft het Amerikaanse energieconcern AES binnengehaald als klant. Het Leuvense bedrijf integreerde het taalmodel GPT-4 in zijn software, die juridische teksten zoals contracten en memo’s kan produceren.

Met de software van ClauseBase kunnen advocaten, bedrijfsjuristen en hr-diensten repetitieve taken vermijden en tijdwinst boeken. "In vijf minuten kan onze software een op maat gemaakte ontslagregeling produceren, zelfs met een vertaling erbij, waar een advocaat anders een uur aan bezig is", zegt Maarten Truyens van ClauseBase aan De Tijd.

Truyens bouwde het bedrijf uit met twee andere advocaten. Een van hen komt van het advocatenkantoor Loyens & Loeff, een van de eerste klanten van ClauseBase. Het winstgevende bedrijf telt nu zes werknemers en mikt voor dit jaar op iets minder dan 1 miljoen euro omzet.

Klanten wereldwijd

De Leuvense firma tekende klanten op tot in Zuid-Afrika en de VS. Onder hen ook AES, een beursgenoteerd bedrijf met ruim 9.000 werknemers en 12,6 miljard dollar omzet in 2022.

Ook Deloitte, de Europese Commissie, het afvalbedrijf Renewi, de chocoladereus Barry Callebaut, de gastransporteur Fluxys en de hr-dienstenleverancier SD Worx staan op de referentielijst, net als veel advocatenkantoren.