Leuvense start-up voorkomt personeelsuitval in bedrijven

LEUVEN - Vier ondernemers lanceren dinsdag Vitaminsatwork, een start-up die hr en artificiële intelligentie combineert. Het is meteen de eerste werkdag van Jonas Geleyn als CEO. "Met predictive analytics onderscheiden we ons in de markt."

Vitaminsatwork gaat bedrijven helpen om talent aan boord te houden en uitval te voorkomen via artificiële intelligentie. De start-up  is het geesteskind van Daan De Wever, CEO van de Leuvense Dstny Group, Jonas Geleyn, Jonas Scheers en Esther Kerkhofs. De Wever bracht investeerders-aandeelhouders bij elkaar die tezamen zo'n 900.000 euro startkapitaal injecteerden.

LEES OOK. Communicatiebedrijf Dstny neemt Duitse telefonieprovider over

"Ons platform kan bedrijven strategische inzichten geven in wat er zal gebeuren als ze niet ingrijpen in een bepaalde situatie", zegt Jonas Geleyn, de kersverse CEO van Vitaminsatwork. "Met deze predictive analytics als motor van ons dataplatform onderscheiden we ons in de markt en willen we bedrijven een extra instrument geven om hr mee te nemen in strategische beslissingen. Hoe meer gebruikers en data op ons platform, hoe beter het voorspellende inzichten zal kunnen genereren."

Vitaminsatwork werd dinsdag beschikbaar gesteld voor bedrijven, die kunnen intekenen voor een licentie van minimum een jaar.