Nieuws Vlaams Brabant Lidl neemt Albert Heijn in Leuven over

Lidl neemt Albert Heijn in Leuven over

Lidl neemt Albert Heijn in Leuven over

Aan het kortstondig bestaan van Albert Heijn in Leuven komt op 30 april een einde. De nog vrij nieuwe vestiging aan het Engels Plein wordt overgenomen door Lidl. De overname was onvermijdelijk na een beslissing van De Belgische Mededingingsautoriteit. Die stelde de verkoop als voorwaarde om akkoord te gaan met de fusie tussen Ahold (Albert Heijn) en Delhaize.

Ahold Delhaize bereikte een akkoord over de verkoop van vijf winkels in België. Lidl neemt drie Albert Heijn-vestigingen over. Tanger neemt een Albert Heijn en een Proxy Delhaize over. De overdracht van de winkels zou binnen de drie maanden gebeuren.

Een van de voorwaarden voor de vorig jaar afgeronde fusie tussen Ahold en Delhaize was de verkoop van dertien winkels in België. De Belgische Mededingingsautoriteit stemde in met de deal op voorwaarde van de verkoop van acht Albert Heijns en vijf Delhaize-franchisewinkels.

Voor de vier nog niet verkochte winkels van Albert Heijn, waaronder die in Boortmeerbeek, hopen de vakbonden dat er snel duidelijkheid komt. Ahold Delhaize zegt in nauwe samenwerking met de Mededingingsautoriteiten en potentiële kopers verder te blijven werken aan de verkoop van de overige winkels die het bedrijf van de hand moet doen.

De bonden zijn tevreden dat er duidelijkheid is gekomen voor minstens een deel van het personeel. “Voor de vier winkels van Albert Heijn komt er een einde aan de onzekerheid. De mensen weten nu waar ze aan toe zijn”, zegt Thomas Vanbiervliet (ALCVB).

Volgens Erik Dirkx (BBTK) wordt het vast personeel overgenomen met behoud van de werkvoorwaarden. “Of ook het tijdelijke personeel kan blijven, moet nog bekeken worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer