Nieuws Vlaams Brabant LKQ-fietsers halen pak geld op ten voordele van goede doel

LKQ-fietsers halen pak geld op ten voordele van goede doel

LKQ-fietsers halen pak geld op ten voordele van goede doel

LEUVEN/VILVOORDE/WOLVERTEM – LKQ, aanbieder van aftermarket automotive-onderdelen met Belgische hoofdzetel in Vilvoorde, heeft 18.459 euro ingezameld ten voordele van Kom Op Tegen kanker. Dat deed het met de LKQTour2021, de eerste editie van een tweedaagse fietstocht langs de vijftien LKQ-filialen in Vlaanderen, waaronder die in Wolvertem, Leuven en Vilvoorde.

Zeven medewerkers van LKQ België doorkruisten Vlaanderen ten voordele van het goede doel, en legden in twee dagen 500 kilometer af. De opbrengst van de actie, 18.459 euro, werd zaterdag officieel overhandigd aan vertegenwoordigers van Kom Op Tegen Kanker.

Sponsoring en giften

De zeven fietsers droegen LKQ-fietsoutfits die werden ontworpen met steun van verschillende sponsors. Deze outfits konden aangekocht worden en de opbrengst ging dan integraal naar het goede doel. Ook kon men de actie steunen via een online gift of overschrijving. Het motto van de LKQTour2021 is dat elk klein gebaar het verschil kan maken om de levenskwaliteit van (genezen) kankerpatiënten te verbeteren. Uiteindelijk werd 18.459 euro opgehaald ten voordele van Kom Op Tegen kanker. “Hun heroïsche tocht staat symbool voor de strijd tegen kanker en met het mooie bedrag kan wetenschappelijk kankeronderzoek gefinancierd worden. Dank u wel LKQ!”, getuigt Hilde Neven, districtcoördinator bij Kom op tegen Kanker.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“Naast ons streven naar winstgevende groei en blijvend succes, zijn we vastbesloten om overal waar we actief zijn onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen”, zegt Alex Gelbcke, CEO van LKQ Benelux-France. “Daarom moedigen we steeds de initiatieven en liefdadigheidsactiviteiten van onze werknemers aan en helpen we waar we kunnen. Dit initiatief ten voordele van Kom op tegen Kanker werd georganiseerd en uitgevoerd door medewerkers van verschillende afdelingen, mannen en vrouwen, sportief en minder sportief. Zelfs klanten en partners hebben zich bij dit grote avontuur aangesloten. Namens LKQ wil ik hen feliciteren met hun prestatie en hen bedanken voor hun inzet.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.