Nieuws Vlaams-Brabant Brucargo bestendigt cruciale positie met nieuw logistiek center

Brucargo bestendigt cruciale positie met nieuw logistiek center

Brucargo bestendigt cruciale positie met nieuw logistiek center

ZAVENTEM – In de logistieke zone van Brussels Airport in Zaventem is een nieuw logistiek gebouw voor de afhandeling van goederen officieel geopend, na bouwwerken die 2 jaar duurden. Dit nieuwe complex, van 50.000m2, is onderdeel van een investeringsprogramma van 100 miljoen euro. 

Meer dan 100 verschillende bedrijven uit de logistieke keten zijn gevestigd op Brussels Airport, waardoor deze zone de op een na belangrijkste logistieke hub voor België is, na de haven van Antwerpen, voor de internationale handel en het luchtvervoer in Europa. Vorig jaar werd bijna 650 000 ton goederen via Brussels Airport verscheept. De specialisaties, bederfbare goederen, farmaceutische producten en e-commerce, hebben zich de laatste jaren sterk ontwikkeld.

100 miljoen

Intussen investeerde Brussels Airport 100 miljoen euro in logistieke gebouwen, waaronder een nieuw gebouw voor de firma Brinks voor het specifieke vervoer van goederen van hoge waarde en het Animal Care & Inspection Center voor de tijdelijke opvang en het vervoer van diverse diersoorten. Daarnaast is ook geïnvesteerd in de renovatie van een aantal bestaande gebouwen waaronder dat van Swissport Cargo. En natuurlijk in de bouw van een gloednieuw logistiek complex op Brucargo West, goed voor 50.000m2.

Cruciaal economisch platform

“Dankzij Brucargo West beschikken we over bijkomende logistieke installaties voor het veilige transport van farmaceutische producten in het algemeen en van COVID-19-vaccins in het bijzonder”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. “Wij breiden zo onze logistieke eerstelijnsinfrastructuur en onze temperatuur-gecontroleerde installaties uit en beschikken vandaag over de grootste capaciteit aan gekoelde opslag van alle Europese luchthavens. Brussels Airport is een proactieve investeerder die de logistieke keten nog efficiënter wil maken en wil aanpassen aan de toekomstige groei, waardoor de luchthaven een cruciaal economisch platform blijft in België, op vlak van tewerkstelling en toegevoegde waarde voor de economie van ons land.”

3 bedrijven

In Brucargo West zijn drie grote logistieke spelers gevestigd: Kuehne+Nagel, Worldwide Flight Services (WFS) en Expeditors, die er instaan voor het vervoer, de verpakking en de tijdelijke opslag van vracht. Brucargo West biedt enerzijds een extra eerstelijnsinfrastructuur voor de afhandeling van goederen (WFS), waardoor de maximale vrachtafhandelingscapaciteit wordt vergroot. Anderzijds maakt het de verankering mogelijk van de luchtvrachtactiviteiten van twee wereldspelers op het vlak van logistiek (Expeditors en Kuehne+Nagel). Zij bevestigen zo hun vertrouwen in de toekomstige ontwikkeling van Brucargo. Kuehne+Nagel breidt ook zijn afhandeling van bederfbare goederen op Brussels Airport uit (temperatuur-gecontroleerde opslag en transport van bloemen, groenten en fruit). De nieuwe infrastructuur is ook specifiek aangepast voor de afhandeling van farmaceutische producten en in het bijzonder vaccins, producten die tot de specialisaties behoren van Brussels Airport dat met meer dan 30.000 m² gekoelde opslagruimte een van de belangrijkste luchthavens ter wereld is op dit gebied.

Tewerkstelling

Kuehne+Nagel stelt op Brussels Airport 150 mensen tewerk, bij Expeditors zijn in Brucargo 80 mensen aan de slag. WFS, ten slotte, is goed voor 190 mensen in België verspreid over de luchthavens van Zaventem en Bierset.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.