Nieuws Vlaams Brabant Logistieke hub past in reconversie van Keiberg Bedrijvenpark

Logistieke hub past in reconversie van Keiberg Bedrijvenpark

Logistieke hub past in reconversie van Keiberg Bedrijvenpark

Zaventem plant een reconversie van Keiberg Bedrijvenpark. Een studiebureau zal daarvoor een ruimtelijk uitvoeringsplan opmaken. De gemeente wil de oorzaken van de leegstand op het bedrijventerrein onderzoeken en aanpakken.

Keiberg Bedrijvenpark dateert van de jaren tachtig. Het bedrijventerrein ligt aan de Henneaulaan, vlakbij de Ring rond Brussel. Anno 2017 zijn er nog 91 bedrijven actief.

De teloorgang is al enkele jaren bezig. Een op vier gebouwen staat leeg en wordt aangeboden voor verkoop of verhuur. Zaventem wil niet langer lijdzaam toezien en plant een reconversie van het bedrijventerrein.

De gemeente laat een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan opmaken. “Daarmee kunnen we nagaan hoe we de bestemming van het bedrijventerrein zo slim mogelijk kunnen invullen. In principe leent Keiberg zich vooral voor activiteiten die veel ruimte nodig hebben maar minder onderhevig zijn aan veel personenverkeer tijdens de spitsuren. Een logistieke hub zou er perfect passen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Dewandeleer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.