Lola Granola

KEERBERGEN - Aan Aspergeveld in Keerbergen is het label Lola Granola van start gegaan. Zaakvoerster Elke De Dobbeleer (43) is onze New kid on the block. 

Gezond en lekker eten. Dat is een van de passies van Elke De Dobbeleer uit Keerbergen. Haar culinaire ervaringen en ideeën deelt de veertiger op haar foodblog Time2Cook. De nadruk ligt er op koolhydraatarme producten, goede vetten, geen geraffineerde suikers en geen bewaarmiddelen. Alles wat aan bod komt, is puur natuur. "Met Lola Granola, het bakken van granola, trek ik dezelfde lijn door. Ik vind het belangrijk dat je goede dingen eet", zegt Elke. Eigenlijk wilde de veertiger  een traiteurszaak opstarten maar de investering bleek te groot zijn om in een keer te dragen.

Klein starten

"Je moet ergens beginnen", vertelt Elke. "Het belangrijkste in deze is het opstarten. Wat ik dan ook gedaan heb. Op een goede morgen zei ik mezelf: ik ga granola bakken. Niet veel later had ik een oven, een mixer en bakschotels. Na de verbouwing van een onbenutte ruimte in onze woning ben ik aan de slag gegaan. Ik denk in het groot maar ben dus klein gestart."

 

De Dobbeleer werkte jarenlang als financial controller voor onder andere Deloitte. Daar leerde ze het administratieve en financiële klappen van de zweep. Op een dag besliste ze op zelfstandige basis haar expertise ten dienste te stellen van onder andere een boekhouder en advocatenkantoor. Tot op vandaag is De Dobbeleer met cijfers bezig. “Die ervaring komt erg goed van pas bij de opstart van het label Lola Granola. Het is altijd handig dat je goed met cijfers overweg kan en de juiste berekeningen maakt”, luidt het.

Varianten 

De basisproducten van granola zijn havermout en noten. Hiermee gaat Elke aan de slag voor de varianten met chocolade en banaan, noten en pitten, mango en kokos en gepofte spelt en pitten. Op de planning staat nog de variant “Paleo”, het dieet van de jager. In deze variant zitten geen bewerkte ingrediënten, noch wordt er gebruik gemaakt van olie of ahornsiroop. “Het zijn ingrediënten waar de oermensen zich mee voedden”, legt de onderneemster uit. Toekomstgericht zal er ook seizoensgebonden worden gewerkt.

Het zijn ingrediënten waar de oermensen zich mee voedden

Elke De Dobbeleer

Doelgroepen 

Lola Granola verkoopt pakjes van 250 gram, 500 gram en 1 kilogram. Verder zijn er nog proefzakjes van 40 gram beschikbaar die ook handig zijn in het hotelwezen en b&b. Lola Granola werkt hoofdzakelijk in het B2B-segment, en richt zich naast de horecasector op delicatessen-en voedingswinkels en cadeauwinkels in heel België. Particulieren (B2C) kunnen online de granola’s bestellen.

Traiteurszaak

Op termijn wil Elke evolueren naar een traiteurszaak. “Vandaag is vandaag, en nu ben ik met Lola Granola bezig. Als er een traiteurszaak komt, dan zal Lola Granola hier een onderdeel van zijn”, aldus nog Elke. Voor onder andere de administratieve, logistieke en marketingtaken kan Elke een beroep doen op haar man Yves Verheyden.

Lola? “Dat is naam van ons hondje, een Hollandse kooiker”, vertelt Elke. “We hebben geen kinderen, Lola is mijn oogappel. Ik wilde haar naam dan ook een prominente plaats geven in de zaak.”