Nieuws Vlaams Brabant LSG Sky Chefs schrapt 130 jobs in Zaventem

LSG Sky Chefs schrapt 130 jobs in Zaventem

LSG Sky Chefs schrapt 130 jobs in Zaventem

lsg-sky-chefsBij luchtvaartcateraar LSG Sky Chefs Belgium in Zaventem werd woensdag de intentie aangekondigd om 130 banen te schrappen. De herstructurering is nodig om de bedrijfsstructuur aan te passen aan de verwachte lagere activiteitsvolumes, zegt de directie.

De cateraar werkt naar eigen zeggen al een aantal jaar in een moeilijke marktomgeving. Onder meer door de toegenomen concurrentie is de vraag afgenomen. Maatregelen van de voorbije jaren volstonden niet.

Het verlies van ruim een vijfde van het personeelsbestand is het gevolg van een nieuw bedrijfsmodel. “Dat heeft tot doel de competitiviteit van LSG Sky Chefs in België te beschermen en opnieuw winstgevende groei te realiseren”, zegt de directie. In dat model is het aantal banen aangepast aan de verwachte verdere volumedaling. Die aanpassing gebeurt door het collectief ontslag (wet-Renault) van 130 medewerkers.

“Ik besef dat deze mededeling hard aankomt bij onze werknemers. Als onze intentie wordt bevestigd, willen we een constructieve dialoog aangaan met onze sociale partners en we verwachten dat we de meest geschikte oplossingen kunnen vinden voor alle betrokken werknemers”, zegt operations director Patrick Vrolix.

De aankondiging kwam niet geheel onverwacht. Sinds de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa begin juni een zware reorganisatie aankondigde in haar cateringtak werd al gevreesd dat ook België getroffen zou worden.

In België werken ruim 600 mensen voor LSG Sky Chefs, van wie meer dan 400 arbeiders. De cateraar heeft op de luchthaven van Zaventem een productielocatie, de enige van België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.