Nieuws Vlaams Brabant Luchthavengemeenschap in Zaventem kijkt voorbij de paasvakantie

Luchthavengemeenschap in Zaventem kijkt voorbij de paasvakantie

Luchthavengemeenschap in Zaventem kijkt voorbij de paasvakantie

Met de paasperiode waarin passagiersrecords lijken te gaan sneuvelen en de luchtvracht die groeicijfers blijft optekenen, doet de luchthavengemeenschap in Zaventem een oproep aan de regeringsleiders. Ze wenst de federale en gewestelijke beleidsmakers een verhelderende paasvakantie want de volgende D-day nadert met rasse schreden. De termijn van zestig dagen om een akkoord te vinden over de geluidsnormen loopt alweer bijna af.

“Onze nationale luchthaven floreert. Maar na de paasvakantie loopt de termijn van zestig dagen af waarin een akkoord gevonden kon worden vooraleer het aantal geluidsboetes meer dan vervijfvoudigt”, zegt Geert Keirens, coördinator van Keep Our Airportjobs. “Gebruik de volgende weken om rust te brengen in het dossier en geef de luchthaven en daarmee ook duizenden nieuwe jobs alle groeikansen.”

De luchthavengemeenschap hoopt dat de paasvakantie voor bezinning zorgt bij de gewestelijke en federale beleidsmakers. “Hopelijk zien ze de urgentie in en leiden de discussies over de geluidsnormen en de Vliegwet tot een positief resultaat. Enkele dagen na de paasvakantie loopt immers de termijn van zestig dagen af waarin er geen boetes geïnd zouden worden”, stelt Keirens. “Zonder akkoord zal het aantal boetes voor geluidsoverlast meer dan vervijfvoudigen, waardoor luchtvaartmaatschappijen ons land zullen verlaten.”

De luchthaven in Zaventem zit in 2017 op recordkoers. Nooit eerder werden meer passagiers verwelkomd in januari als dit jaar. Februari zat zonder schrikkeldageffect maar net onder het vorige record van 2016. Voor de komende paasvakantie worden recordcijfers verwacht. Om de groei te bestendigen hebben de spelers op de luchthaven rechtszekerheid nodig.

De absolute topdag belooft maandag 3 april te worden. “Dan is het ongeveer een jaar geleden dat de luchthaven opnieuw de deuren opende voor het passagiersvervoer. Qua symboliek kan dat tellen. We staan er opnieuw en dat niet alleen voor de passagiers.

“Ook voor het vrachtvervoer blijven de positieve cijfers elkaar opvolgen. Vorig jaar werd bijna 500.000 ton vervoerd, goed voor ongeveer 5.000 directe jobs. Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar kenden we al een groei van 14,6 procent. Dit groeipotentieel mag niet gefnuikt worden door de beperkende maatregelen die we in de voorbije weken en maanden links en rechts hebben zien opduiken. We moeten volop de kaart durven trekken van duurzame groei.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer