Nieuws Vlaams Brabant Luchthavengemeenschap voert actie bij ministers

Luchthavengemeenschap voert actie bij ministers

Luchthavengemeenschap voert actie bij ministers

De luchthavengemeenschap van Zaventem voert vrijdag actie in Brussel. Een delegatie van Brussels Airport trekt naar de kabinetten van de betrokken regeringsleiders. Daar gaan ze hen oproepen om een oplossing uit te werken voor de Brusselse geluidsnormen. Want D-day 22 februari nadert met rasse schreden.

De voltallige luchthavengemeenschap heeft zich verenigd om beleidsmakers te sensibiliseren om snel tot een politiek akkoord te komen over de Brusselse geluidsnormen. Personeel, vakbonden, werkgevers, maatschappijen en vakverenigingen vrezen dat zonder zo’n akkoord luchtvaartmaatschappijen Zaventem gaan verlaten. Dat zou duizenden banen (kunnen) kosten.

Ze hebben voor vrijdag een actie gepland aan de kabinetten van de betrokken regeringsleiders. Een delegatie van een zestigtal mensen verzamelt al om 8 uur aan het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) op het Martelaarsplein. Vervolgens trekken ze naar Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). De tocht eindigt op het kabinet van premier Charles Michel (MR).

De luchthavengemeenschap zal bij de verschillende regeringsleiders de nadruk leggen op de urgentie van het dossier en oproepen tot politieke rust. Want er moet vooral een politieke oplossing uit de bus kan komen. En snel: op 22 februari treden de nieuwe, strengere geluidsnormen in werking.

De delegatie bestaat uit onder meer Gunther Hofman (coo TUI Fly), Kurt Callaerts (sectorverantwoordelijke ACV-Transcom), Hans Maertens (gedelegeerd bestuurder Voka) en Mario Coppens (voorzitter ACLVB).

De online petitie raakt in een stroomversnelling. Het aantal handtekeningen is opgelopen tot bijna 17.000.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.