Nieuws Vlaams-Brabant Made in moedigt bedrijven aan duurzamer te ondernemen

Made in moedigt bedrijven aan duurzamer te ondernemen

Made in moedigt bedrijven aan duurzamer te ondernemen

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE/BRUSSEL – Vanaf volgende week pakt Made in uit met ‘Sustainable Stories’, een dossier rond duurzaamheid met als doel bedrijven in Vlaanderen te inspireren om duurzamer te ondernemen. Hiermee willen we ons als B2B-nieuwsmedium engageren om een inspirerende en aanmoedigende rol in te nemen.

Meer dan ooit is duurzaam ondernemen van onbeschrijfelijk belang voor mens en planeet. De laatste tijd springen heel wat ondernemingen op de kar: zit het écht verweven in hun bedrijfsstrategie of is het een PR-verhaal? Uit ons recent lezersonderzoek blijkt alleszins dat ondernemers graag nog meer willen lezen over groene economie in de media.

Wat is duurzaam ondernemen precies en hoe begin je er aan? Hier bieden we de komende weken een antwoord op door waardevolle tips, diepgaande interviews en knappe cases uit de bedrijfswereld te brengen. Onze Vliegende Reporters werpen een blik achter de schermen bij pionierende bedrijven in Vlaanderen en zetten Sustainable Starters in de kijker.

Partners 

Luminus en CEO’s for Climate zijn onze ondersteunende partners in het verhaal.

Luminus: “Wij streven naar een CO2-neutrale energietoekomst, waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden, met behulp van elektriciteit en innovatieve oplossingen. We willen bedrijven in België helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen en energie te besparen”, zegt CEO Grégoire Dallemagne.

“CEO’s 4 Climate brengt klimaatbewuste ondernemers samen om hen te inspireren en informeren over diverse topics om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. We willen fungeren als facilitator en accelerator van de duurzame transitie en zo tonen dat bedrijven het verschil kunnen maken”, vult Roland Maes – CEO en bezieler van CEO’s 4 Climate aan.

50 rolmodellen 

 Made in selecteerde 50 rolmodellen uit de bedrijfswereld die sterk inzetten op sustainability en laat hen in dialoog gaan over complexe vraagstukken en opvallende standpunten. Hun kennis en expertise zal de basis vormen van een videoreeks die in oktober op made-in.be wordt uitgezonden.

Debat 

Bovendien zal er ook een debat te zien zijn tussen o.a. voormalige weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters, CEO van JBC Ann Claes en CSR Professional of the Year Philippe Weiler. Met hen gaan we nog dieper in op klimaat- en duurzaamheidskwesties.

Je kan vanaf maandag alles volgen op onze dossierpagina, hier op Made-in.be!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.