Nieuws Vlaams Brabant Management neemt Chemogas over

Management neemt Chemogas over

Management neemt Chemogas over

chemogasHet management van Chemogas nv uit Grimbergen, een vooraanstaande internationale leverancier van verpakte chemische gassen en gerelateerde diensten, en Gilde Equity Management (GEM) Benelux nemen via een management buy-out Cheomgas over van de Linde groep, een Duitse beursgenoteerde multinational. Chemogas maakt sinds 1990 deel uit van Linde en is actief in het vullen, mengen, wereldwijd vermarkten en de distributie van chemische gassen.  Het bedrijf zal zijn activiteiten zelfstandig onder de naam Chemogas verder zetten.

“Chemogas is al meer dan veertig jaar een toonaangevende speler in de markt voor verpakte chemische gassen”, zegt  Dirk Battig, CEO van Chemogas. “Samenwerken met Gilde is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Chemogas en ik ben ervan overtuigd dat, gesteund door de sterke ervaring van Gilde in het bouwen van toonaangevende bedrijven, Chemogas haar succesvolle internationale groeipad zal verder zetten. Onze strategiche focus op het aanboren van nieuwe productsegmenten en geografieën, gevoed door een groeiend marktaandeel van ethyleenoxide in de wereldwijde sterilisatiemarkt, zal Chemogas in staat stellen om haar positie als internationale referentie in verpakte speciaal gassen verder te versterken. We zijn vanuit het management dan ook verheugd om deze stappen samen met Gilde te kunnen nemen.”  De afronding van de transactie is onderworpen aan voltooing van de gebruikelijke voorwaarden.

Chemogas nv werd opgericht in 1975 en is gevestigd in Grimbergen. Het bedrijf is een internationale leider in het vullen, mengen, wereldwijd vermarkten en de distributie van chemische gassen en vloeistoffen, evenals gerelateerde diensten. Het is een van de belangrijkste wereldwijde leveranciers van verpakte ethyleenoxide aan de medische sterilisatie-industrie.

Gilde Equity Management (GEM) Benelux is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met 750 miljoen euro onder beheer.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer