Nieuws Vlaams Brabant Marktrock kan ook niet meer terecht in Vilvoorde

Marktrock kan ook niet meer terecht in Vilvoorde

Marktrock kan ook niet meer terecht in Vilvoorde

Er komt dit jaar geen tweede editie van Marktrock in Vilvoorde. Dat hebben het stadsbestuur en organisator Live Entertainment uit Zaventem dinsdag bekendgemaakt. De beslissing vloeit voort uit praktische problemen. Het meest nijpende is het dreigende tekort aan parkeerplaatsen.

Tijdens het zomerfestival zijn er in Vilvoorde onvoldoende parkeerplaatsen in het stadscentrum. Dat komt omdat er in die periode een nieuwe ondergrondse parking wordt aangelegd onder de Grote Markt.

“De kosten om het plein gedurende een week af te sluiten en het feit dat er door de werken aan de Grote Markt een parkeerprobleem dreigt te ontstaan tijdens deze periode gaven de doorslag om de editie van 2017 over te slaan”, meldde de stad Vilvoorde in een persmededeling. “Beide partijen hebben de wil om het stadsfestival te hernemen in 2018, in de veronderstelling dat de ondergrondse parking tegen dan klaar is.”

Het festival werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd op de Franklin Rooseveltlaan in Vilvoorde. Live Entertainment zakte naar Vilvoorde af omdat Marktrock na decennia niet meer welkom was in thuisstad Leuven. Het stadsbestuur gaf de voorkeur aan Het Groot Verlof, het eigen zomerfestival.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.