Nieuws Vlaams Brabant Martine en haar koningin openen concept store met enkel Belgische ontwerpers

Martine en haar koningin openen concept store met enkel Belgische ontwerpers

Martine en haar koningin openen concept store met enkel Belgische ontwerpers

LEUVEN/BIERBEEK – Martine Veranneman uit Korbeek-Lo (Bierbeek) heeft aan de Naamsesteenweg in Heverlee (Leuven) slow fashion & bridal design concept store “Ma Reine et Moi” geopend. “Een droom wordt werkelijkheid”, vertelt kledingontwerpster Martine. 

 

Jarenlang leverde Martine Veranneman met haar kledinglijn Blathine collecties aan tientallen multimerkenboetieks in gans Vlaanderen. De productie van de kledij bezorgde de kledingontwerpster echter heel wat stress, waardoor de creatieve kant van haar werk op de achtergrond verzeild geraakte. Martine besliste terug te keren naar de essentie van het vakmanschap en het directe contact met de klant. De collecties maakten plaats voor het stukwerk in het atelier van haar woning in Korbeek-Lo. Martine droomde er evenwel van om ooit een eigen concept store uit te baten.

Marraine

Afgelopen zaterdag was het zover. Langs de Naamsesteenweg 382 in Heverlee opende “Ma Reine et Moi”. Voor de naam van de zaak bleef Martine trouw aan haar label en de innige band met haar grootmoeder Marraine. “Als klein meisje was ik gefascineerd door wat Marraine allemaal deed met wol, naald en draad en al gauw haakte ik enthousiast mee: knuffels en kleertjes voor mijn barbies. Later vond ik het geweldig om op haar oude naaimachine iets voor mezelf te maken. Marraine werd mijn soulmate, mijn muze, ma reine. Mijn nieuwe prikkel heb ik naar die warme herinneringen vernoemd: Ma Reine et Moi”, vertrouwde Martine een tijdje geleden onze redactie toe.

Inrichting 

“Achteraan de zaak van zo’n 100m2 is mijn atelier”, gaat Martine verder. “In die plek zullen ook workshops georganiseerd worden. Ik denk dan aan patroontekenen, maar ook bijvoorbeeld de creatie van hoeden, lingerie en zelfs droogbloemen zal hier aan bod komen.” In de aanpalende, afgeschermde ruimte kunnen toekomstige bruiden in alle rust hun trouwkledij op maat aanpassen.

Concept store 

In de winkel zelf tref je enkel handgemaakt werk van een 15-tal Belgische ontwerpers (mode, droogbloemen, illustratie, parfum,..) aan. “Er is geen massaproductie. Zo zijn de pulls allemaal met de hand gebreid, mijn collectie bestaat bijna volledig uit unieke stukken. Is de stof op, dan wordt er iets anders gemaakt. Ik wil iets creëren dat barst van de creativiteit. Wat je hier koopt, ga je elders niet vinden”, besluit Martine. Ma Reine et Moi werkt voor vrouwen en kinderen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Kristel T. 2021-01-26 19:46:43

veel succes, Martine ik kom zeker eens een kijkje nemen. Kristel - Zenhuis

Gerelateerde berichten

Leuven
Leuven

Wilsele Mèt krijgt 20 standen

LEUVEN - Op 30 april aanstaande opent een nieuwe markt op het heraangelegde Sint-Agathaplein langs de Aarschotsesteenweg in Wilsele -Putkapel… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer