Nieuws Vlaams Brabant Massa bezoekers voor 52 ateliers van ambachtslui in Vlaams-Brabant

Massa bezoekers voor 52 ateliers van ambachtslui in Vlaams-Brabant

Massa bezoekers voor 52 ateliers van ambachtslui in Vlaams-Brabant

dag-ambachtenNaar schatting 45.000 belangstellenden hebben zondag deelgenomen aan de tiende editie van de Dag van de Ambachten. In Vlaams-Brabant openden 52 ateliers van ambachtslui de deuren. Zij ontvingen het publiek om hun kennis te delen en hun soms weinig bekende beroep te laten ontdekken.

Sinds 2006 organiseert de FOD Economie, met de steun van minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s Willy Borsus (MR), de Dag van de Ambachten. Deze dag heeft tot doel om de knowhow en het talent van talrijke ambachtslui in België in de schijnwerpers te plaatsen.

Naast traditionele ambachten zoals houtbewerkers, chocolatiers en juweliers, bevatte het aanbod ook ongewone beroepen. Van een zalmroker, een maker van toneelkostuums en een opknapper van oldtimers tot een ontwerper van handtassen gemaakt van binnenbanden en een ontwerper van juwelen gemaakt van koffiecapsules.

“De tiende editie sloot aan op de recente invoering van het statuut van ambachtsman, waardoor al 550 ambachtslui een wettelijke erkenning hebben kunnen krijgen van hun knowhow”, zei minister Borsus.

De website rond het evenement en de deelnemende ambachtslui haalde 15.000 bezoeken. Bijna 75.000 fiches werden geopend en 65.000 pagina’s bekeken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.