Nieuws Vlaams Brabant Massale annuleringen teisteren logiesuitbaters

Massale annuleringen teisteren logiesuitbaters

Massale annuleringen teisteren logiesuitbaters

logiesvlaamsbrabantDe gevolgen van de aanslagen van 22 maart worden pas nu voelbaar voor de toeristische sector. Bijna de helft van de logiesuitbaters krijgt te maken met annuleringen en minder boekingen. De meeste annuleringen komen uit het buitenland, waardoor de impact voor uitbatingen met een groter aandeel buitenlandse toeristen sterker voelbaar is. De provincie Vlaams-Brabant gaat de toeristische sector uit eigen regio ondersteunen.

Na een tegenvallend  toeristisch voorjaar trekken de vijf Vlaamse provincies, samen met Logeren in Vlaanderen, 200.000 euro extra uit voor het stimuleren van vakantie in eigen land. Daarmee hopen ze weer aan te knopen met het succes van de voorbije jaren.

Het aantal overnachtingen van Belgen in Vlaanderen steeg tussen 2009 en 2014 jaarlijks met een gemiddelde van 2,9 procent. “Die groei was te danken aan de regiocampagnes van de provinciale toeristische organisaties, aan de acties van Logeren in Vlaanderen Vakantieland en natuurlijk ook aan de inspanningen van de logies zelf”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme van Vlaams-Brabant en voorzitster van de interprovinciale werking voor toerisme.

Een online bevraging bij kleinschalige logiesuitbaters toont aan dat de vakantiemakers in onze regio’s dit jaar een extra stimulans kunnen gebruiken. Van de ondervraagde logies geeft 23 procent aan het laatste half jaar een lagere bezetting te hebben dan dezelfde periode het jaar voordien. Factoren zoals het weer en een vroege paasvakantie spelen mee, maar de aanslagen zijn de grote boosdoener. Vooral voor buitenlandse toeristen, maar er is ook een klein percentage landgenoten dat de binnenlandse vakantie annuleerde.

“We werken op korte termijn maatregelen uit om vakanties in eigen land een extra stimulans te geven”, stelt Swinnen. Ondernemers zien nog groeimogelijkheden op de binnenlandse markt. Op 2 mei zitten ze samen met toeristische diensten en steden om gezamenlijke positieve acties uit te werken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.