Nieuws Vlaams-Brabant Mathieu Gijbels investeert smak geld in plooihal en machinepark

Mathieu Gijbels investeert smak geld in plooihal en machinepark

Jos Boonen van Mathieu Gijbels.

Mathieu Gijbels investeert smak geld in plooihal en machinepark

OUDSBERGEN/LEUVEN/NIJVEL – Bouwbedrijf Mathieu Gijbels investeert een miljoen euro in de uitbreiding van de eigen plooihal en het machinepark. Dat maakte de directie bekend.

Mathieu Gijbels staat bekend om zijn bedrijfs- en kantoorbouw. Met meer dan 320 medewerkers werkt de onderneming iedere dag aan de bouwdromen van de klanten. Naast kantoren in Oudsbergen, Deinze en Nijvel, beschikt het bedrijf over 3 eigen productieafdelingen.

“De eerste is Gijmacon Aluminium Constructies waar ramen, deuren en gevels geproduceerd worden. Daarnaast zijn er 2 ateliers van Gijmacon: het staalatelier in Ellikom – Oudsbergen en het plooi- en knipatelier in Opglabbeek – Oudsbergen”, vertelt Jos Boonen, Manager plooiafdeling Mathieu Gijbels. “Voor die laatste zien we extra mogelijkheden op de markt en besloten we om te investeren in onze eigen productie. Zo kochten we een nieuwe plooibank met meer mogelijkheden, ergonomischer voor de medewerkers en nog veiliger. Daarnaast haalden we een nieuwe machine in huis: een fiber lasersnijmachine die tot 6 meter lang, 1,5 meter breed en 15 millimeter dik dan snijden.”

Deze uitbreiding is goed voor 1 miljoen euro aan investeringen. “We doen dit om onze eigen mensen te ontzorgen van zwaar intensief werk. De lasersnijmachine snijdt alles uit, waardoor wij niet meer de zware platen moeten dragen om te ‘knippen’, dit doet de laser namelijk zelf inclusief gaten en uitsparingen.  Met onze extra investering in een nieuw hefsysteem kunnen onze Voordenkers zich focussen op ander, minder belastend werk en kunnen we ook meer werk verrichten in dezelfde tijdspanne als voor de investering”, zegt Jos nog.

Dankzij de aankoop van de gloednieuwe fiberlaser kan het bouwbedrijf de ontwerpen van haar klanten, voornamelijk industriebouwers en metaalwerkers, realiseren met kortere doorlooptijden en een flexibelere productie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.