Nieuws Vlaams-Brabant Meer dan 2.000 Brusselaars volgde opleiding voor knelpuntberoep in 2021

Meer dan 2.000 Brusselaars volgde opleiding voor knelpuntberoep in 2021

Meer dan 2.000 Brusselaars volgde opleiding voor knelpuntberoep in 2021

BRUSSEL – In 2021 hebben 2.086 Brusselaars een voltijdse opleiding gevolgd voor een knelpuntberoep. Dat heeft de Brusselse minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (DéFI) woensdag gezegd.

Volgens de minister kregen in 2021 2.086 Brusselaars een opleiding voor een van de 113 knelpuntberoepen, van wie 68% mannen waren. Dat komt doordat  de betrokken sectoren van oudsher meer mannen aantrekken. 29% van de gevolgde opleidingen was bestemd voor een job in de IT-sector, 17% in de bouw en 12% in de medische en paramedische sector.

26% van de Brusselaars die in 2021 een opleiding voor een knelpuntberoep volgde, heeft al een diploma in het buitenland dat in België niet wordt erkend. 50% had hooguit zijn middelbareschooldiploma. Ten slotte is 88% van hen al minstens een jaar geregistreerd bij Actiris.

“Bijna 9 op de 10 Brusselaars die kiezen voor een knelpuntberoep was voordien langdurig werkloos. Dat is een bemoedigend signaal en een bewijs van hun motivatie om zich op de arbeidsmarkt te begeven. Meer dan ooit moeten we investeren in de vaardigheden van de Brusselaars”, aldus nog minister Clerfayt in een persbericht.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.