Nieuws Vlaams Brabant Meer dan 900.000 overnachtingen bij Vlaams-Brabantse logiesuitbaters

Meer dan 900.000 overnachtingen bij Vlaams-Brabantse logiesuitbaters

Meer dan 900.000 overnachtingen bij Vlaams-Brabantse logiesuitbaters

theater hotelKorte vakanties in eigen land blijven populair. Het voorbije jaar noteerde de logiessector in Vlaanderen 16 miljoen overnachtingen door Belgen in eigen land. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Toerisme Vlaanderen en de algemene directie statistiek van FOD Economie. Vakantiegangers realiseerden in 2015 bij Vlaams-Brabantse logiesuitbaters 910.510 overnachtingen. Met een groot aandeel van de Belgen: 493.441 of 54 procent.

Om de Vlaamse regio’s, de kust en de vijf Vlaamse kunststeden waaronder Leuven te promoten in het binnenland investeren Logeren in Vlaanderen vzw en de vijf Vlaamse provincies permanent in diverse campagnes. Vorige vrijdag werd op initiatief van Logeren in Vlaanderen en de vijf provincies een magazine verspreid op ruim 500.000 exemplaren.

“De grote belangstelling voor een korte vakantie in eigen land betekent een sterke stimulans voor de Vlaamse toeristische sector. De bestemmingen in Vlaanderen bevinden zich in een vertrouwde omgeving. Ze zorgen voor een thuisgevoel. De vaak kleinschalige logiesformules bieden naast authenticiteit ook eigentijds comfort en een echt vakantiegevoel”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde van Toerisme voor de provincie Vlaams-Brabant.

De top vijf van buitenlandse bezoekers bestaat (in die volgorde) uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Uit de eerste trends voor 2016 hebben bezoekers uit vier landen plots de weg naar Vlaams-Brabant gevonden: Ierland, Hongarije, Finland en Spanje (eveneens in volgorde).

In totaal werden in Vlaanderen in 2015 ruim 24 miljoen overnachtingen van Belgische en buitenlandse toeristen in commerciële logies genoteerd. Tweede derde van deze overnachtingen (ruim 16 miljoen) werden gegenereerd door Belgische toeristen. De kust was goed voor 62,8 procent van de overnachtingen van Belgen, de Vlaamse regio’s voor 30,5 procent en de kunststeden voor 6,7 procent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.