Nieuws Vlaams Brabant Meer dan twee miljoen passagiers in Zaventem

Meer dan twee miljoen passagiers in Zaventem

Meer dan twee miljoen passagiers in Zaventem

brussels-airport-300x120-2Brussels Airport in Zaventem heeft vorige maand 2.055.654 passagiers ontvangen. Dat is het op een na hoogste aantal voor de maand oktober, na het recordjaar 2015. In vergelijking met vorig jaar lag het aantal passagiers 3 procent lager. Het vrachtvervoer kende een groei van 6,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Het lokaal aantal vertrekkende passagiers vanop Brussels Airport lag 2,8 procent lager dan in oktober 2015. De luchthavenuitbater wijt die daling aan de aanslagen van 22 maart op de luchthaven, het vertrek van Jet Airways op Brussels Airport eind maart en de sterke terugval van het aantal boekingen van Belgen die naar Turkije willen reizen.

Het transferverkeer kende een groei van 6,6 procent, vooral dankzij Brussels Airlines en een verdere versterking van Brussels Airport als Star Alliance hub. Over de eerste tien maanden van 2016 bedraagt het aantal vertrekkende passagiers 18,39 miljoen, een daling met 9 procent ten opzichte van de 20,21 miljoen passagiers in dezelfde peridode vorig jaar.

Het vrachtvervoer kende net als in september ook in oktober een sterke groei (6,5 procent op jaarbasis). Die groei was hoofdzakelijk te danken aan het volvrachtsegment (28,8 procent) met Singapore, Qatar en Ehtiopian Airlines. Voor het eerst sinds lange tijd vertoonden de expressdiensten een lichte daling. Dat komt onder meer omdat oktober vijf volle weekends telde.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.