Nieuws Vlaams Brabant Metaalbedrijf sponsort nieuwe MUG-wagen

Metaalbedrijf sponsort nieuwe MUG-wagen

Roger Van Geerteruy (midden op foto) van Affilips keurde de nieuwe MUG

Metaalbedrijf sponsort nieuwe MUG-wagen

TIENEN – Het Regionaal Ziekenhuis Tienen heeft een nieuwe MUG-wagen in gebruik genomen. Het nieuwe voertuig werd mee gefinancierd door het Tiense metaalbedrijf Affilips. 

 

 

De nieuwe Volvo XC90 met vierwielaandrijving werd volledig omgebouwd tot een MUG-voertuig met een verstevigde onderkant en met extra krachtige remmen. “Het grote verschil met de vorige wagen is dat deze een continue motorverwarming heeft. Hierdoor heeft de motor altijd warm als we moeten uitrijden voor een oproep en heeft hij een langere levensduur”, zegt Guido Mombaers, hoofdverpleegkundige dienst Spoedgevallen in RZ Tienen.

Schenking 

Net zoals voor de aankoop van de vorige MUG-wagen, kon het ziekenhuis rekenen op een schenking van het Tiense metaalbedrijf Affilips NV.  “Naast onze economische opdracht hebben wij ook een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen.” zegt Roger Van Geerteruy, Managing Director van Affilips NV. “Daarom zetten wij graag onze schouders onder diverse initiatieven die de Tiense samenleving ten goede komen.”

1.157 interventies

Het MUG-gebied van RZ Tienen strekt zich uit tot diep in Wallonië. Vorig jaar moest de MUG 1.157 keer uitrukken, dat zijn gemiddeld een drietal interventies per dag.

Affilips 

Affilips is een dochterbedrijf van de Nederlandse metaalproducent Roba Metals, die in totaal een 500-tal mensen tewerkstelt in verschillende vestigingen in Europa. In de vestiging in Tienen worden metaallegeringen geproduceerd in ovens van verschillende types.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer