Nieuws Vlaams Brabant Mêzon opent eindelijk de deuren en stelt uniek concept voor

Mêzon opent eindelijk de deuren en stelt uniek concept voor

Foto Erik Van Eycken

Mêzon opent eindelijk de deuren en stelt uniek concept voor

UKKEL – Het is geen ‘pur sang’ restaurant evenmin een ordinaire brasserie maar een ‘parent friendly bistronomy’. Mêzon opent een jaar later dan voorzien de deuren maar is daar niet rouwig om: “Natuurlijk waren we gefrustreerd, maar we hebben aan maturiteit gewonnen”, klinkt het bij Mehul Vesvikar, een van de oprichters.

Mêzon opende net de deuren op de Sint-Jobsesteenweg in Ukkel waar zich vroeger een Italiaans restaurant bevond. Het probeert zich te onderscheiden met een ‘parent friendly’ concept: de ouders kunnen rustig tafelen, de kinderen kunnen terecht in een gescheiden speelruimte. “We zochten lang naar een geschikte locatie en vonden wat we zochten. Onze zaak is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook voor wie met de wagen komt, is het eenvoudig. De Brusselse ring is vlakbij”, zegt mede-eigenaar Jaskaran Sandhu. Hij geeft mee dat parkeren in de buurt zelden een probleem is en dat families een gecombineerd bezoek kunnen plannen met een wandeling in een van de stadsparken die op wandelafstand liggen.

Gezond en lokaal

Bij Mêzon vindt u geen alledaagse gerechten. Voor een spaghetti Bolognèse zoekt u best andere oorden op: “We serveren lekkere wereldgerechten, meestal gaat het over eigen creaties”, aldus Mehul. “Een van onze belangrijkste pijlers is dat we gezonde gerechten op de menukaart willen. We zijn geen uitgesproken vegetarisch restaurant, maar hebben voor zowel mensen die geen vlees eten als veganisten steeds alternatieve gerechten klaar”. Ook het lokale karakter van de ingrediënten is belangrijk: “Al onze basisproducten worden lokaal gekocht. Onze chef gaat hiermee aan de slag om unieke producten te maken. Zo worden al onze sausjes en zelfs boter hier in Ukkel bereid”, weet Jaskaran.

Duurzaam

De eigenaars staan erop dat het restaurant een plaats is waar duurzame producten worden gebruikt: “Zelfs de rietjes zijn biologisch afbreekbaar. We kregen van de Brusselse regering zelfs subsidies omwille van ons duurzaam karakter. Ook de meeste drankjes zijn niet op fles en we gebruiken geen voorverpakte producten waardoor onze ecologische voetafdruk miniem is”, luidt het bij Jaskaran. Mehul voegt toe dat het Covid-jaar voor extra maturiteit zorgde: “Aan de basis is niets veranderd, we hadden meer tijd voor de renovatie en het nadenken over onze belangrijke pijlers zoals duurzaamheid. Ook al was het frustrerend, hebben we het hoofd nooit laten hangen en geprobeerd om positief vooruit te blikken.”

www.mezon.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.