Nieuws Vlaams Brabant Michel bouwt bandencentrale 2.0

Michel bouwt bandencentrale 2.0

Michel Vantilt.

Michel bouwt bandencentrale 2.0

BOORTMEERBEEK – Aan de Leuvensesteenweg in Hever (Boortmeerbeek) heeft zaakvoerder en eigenaar Michel Vantilt zijn nieuwe bandencentrale Banden Michel in gebruik genomen. Het 1.700m2 grote complex herbergt tal van innovaties die van het bedrijf een bandencentrale 2.0 maken. 

Zaakvoerder en eigenaar Michel Vantilt (59) en zijn 8-koppige ploeg van Banden Michel zijn nog volop in de weer met de verhuizing van de materialen van het huurmagazijn verderop de Leuvensesteenweg, op de grens van Boortmeerbeek en Kampenhout, naar de nieuwbouw op de vertrouwde locatie. Ongeveer een jaar was het bedrijf “weg van huis”. Zo lang namen de afbraakwerken en de opbouw van het nieuwe complex met 2 bouwlagen in beslag.

Uitlijntoestellen 

Alle type voertuigen (landbouwvoertuigen, industriële voertuigen, vrachtwagens, bestelwagens en auto’s) kunnen bij Banden Michel terecht voor nieuwe banden. “In de nieuwbouw hebben we nu 4 verzonken bruggen  en een uitlijntoestel voor personenwagens en bestelwagens. Nieuw is een uitlijntoestel voor vrachtwagens. Er is meer en meer vraag naar die dienstverlening. Eind volgende week wordt dat toestel geïnstalleerd”, zegt Michel. Hoofdmerken zijn Goodyear en Dunlop, maar andere bandenmerken worden ook verkocht. Voor personenwagens heeft Banden Michel 1.800 banden op voorraad, ook voor vrachtwagens zijn er wel wat banden op stock.

Bandenhotel 

In de ruimte op de eerste verdieping van de bandencentrale 2.0 is een nieuw bandenhotel in voorbereiding. Het is een zichtbaar eindeloze reeks stapelrekken tot tegen het met hout overspande plafond van het bedrijf. “Hier kunnen we momenteel 9.600 winter-en zomerbanden stockeren, momenteel zijn er een kleine 7.000 exemplaren netjes opgeslagen en gelabeld. Het is de bedoeling dat de opgeslagen banden snel en correct worden teruggevonden”, zegt Vantilt nog. Na demontage worden de zomer-of winterbanden met de lift naar het bandenhotel gebracht, waar ze door de medewerkers manueel op hun plek worden gelegd.

Banden Michel 

Van 1986 tot 2001 was Michel als werknemer/verkoper aan de slag bij bandenfirma’s in Mechelen en Kapelle-Op-Den-Bos. In 2001 startte Michel zijn zelfstandige activiteiten met Banden Michel in een kleine garage schuin tegenover de huidige locatie langs de Leuvensesteenweg. Door plaatsgebrek stelde de vader van Michel voor om de bandenactiviteit uit te baten in de grotere, ouderlijke loods. De papa van Vantilt was grondwerker. Banden Michel werkt in Vlaams-Brabant, Limburg en het Brusselse. Het bedrijf verzorgt ook bandenwissels op locatie. Voor transportbedrijven is deze service erg belangrijk.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Bedrijf fietst definitief naar Wingepark

ROTSELAAR/HAASRODE - Canyon Bicycles, het van oorsprong Duitse fietsenmerk, verhuist dit voorjaar zijn Belgische hoofdkwartier van Haasrode (Interleuvenlaan) naar het… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer