Nieuws Vlaams Brabant Miljoenen voor slimme pleister

Miljoenen voor slimme pleister

Miljoenen voor slimme pleister

LEUVEN – Pulsify Medical, een spin-off van imec en KU Leuven, heeft nog eens 5,4 miljoen euro opgehaald voor de verdere ontwikkelingen van een smart patch, een draagbare ultrasone pleister die in realtime de monitoring van onder andere het hart mogelijk moet maken.

Pulsify Medical is gespecialiseerd in digitale medische technologie en ontwikkelt draagbare ultrasone pleisters waarmee vitale organen in realtime kunnen worden gemonitord. Deze nieuwe, disruptieve technologie voorziet in een grote onvervulde behoefte aan continue hartbewaking in ziekenhuizen en bij patiënten thuis, wereldwijd.

Duizenden sensoren

Het bedrijf streeft naar een slimme en flexibele smart patch  met duizenden sensoren die een scala aan gezondheidsparameters monitoren. De pleister verzamelt kritieke gegevens over de gezondheid van het hart van een patiënt, zoals veranderingen in de werking ervan. Deze informatie wordt doorgegeven aan patiënten en artsen, zodat er bij afwijkingen sneller medisch kan worden ingegrepen, bijvoorbeeld om een hartaanval te voorkomen.

Waardevolle informatie 

Iwan van Vijfeijken, CEO van Pulsify Medical: “Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Continue hartbewaking en vroegtijdige waarschuwingen kunnen levens redden en medische resultaten verbeteren. Dat motiveert ons bij Pulsify Medical nog het meest. Ik ben trots op de vooruitgang die we hebben geboekt sinds onze start in 2019. Het team heeft de algoritmes geoptimaliseerd om de uitgebreide datasets te analyseren die tijdens de monitoring worden verkregen. De pleister is zo ontworpen dat de mobiliteit van patiënten zoveel mogelijk wordt behouden, terwijl de hartfunctie nauwkeurig wordt gemonitord. Dit levert voor patiënten en artsen waardevolle informatie op waarmee de veiligheid van patiënten kan worden gewaarborgd.”

Extra centen 

Voor de financiering van de verdere ontwikkelingen heeft de spin-off tijdens het tweede deel van de eerste financieringsronde nog eens 3,75 miljoen euro in aandelenvermogen opgehaald. Bij de investeerders in de eerste Serie A-ronde (imec.xpand, KU Leuven en UZ Leuven) die goed was voor 2,6 miljoen euro, hebben zich nu PMV, het Gemma Frisius Fonds en imec aangesloten. Van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) kreeg het bedrijf daarnaast een niet verwaterende onderzoekssubsidie van 1,65 miljoen euro.

IP-beschermde technologieën

Pulsify Medical werkt aan de ontwikkeling van unieke en IP-beschermde technologieën. Voor de Smart Patch combineert het de unieke flexibele ultrasone transducertechnologie van imec met de toonaangevende expertise op het gebied van ultrasone beeldvormingsalgoritmes van KU Leuven.

Philipssite 

Pulsify Medical is gevestigd op de Philipssite in Leuven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.