Nieuws Vlaams Brabant Mobility Masters biedt ex-werknemers van Swissport vast contract

Mobility Masters biedt ex-werknemers van Swissport vast contract

Mobility Masters biedt ex-werknemers van Swissport vast contract

mobility-mastersIn Zaventem hebben de vakbonden en directie van afhandelaar Swissport een akkoord bereikt over de overstap van 110 werknemers van Swissport Belgium Cleaning naar Mobility Masters. Dat bedrijf biedt hen een vast contract aan.

Swissport meldde het nieuws donderdag zelf. Het bedrijf in Zaventem verloor maandag het contract voor het schoonmaken van de vliegtuigen van Brussels Airlines. Concurrent Mobility Masters uit Zaventem ging met dat contract lopen.

“De 110 werknemers die Swissport inzette op het schoonmaakcontract kunnen aan dezelfde loonvoorwaarden de overstap maken”, zei Philip Paelinck, ceo van Mobility Masters. “De transfer zal uiterlijk op 1 december plaatsvinden.”

Er werd ook afgesproken dat de arbeiders die bij Swissport Belgium Cleaning blijven en die een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur of een interimcontract hebben nu een contract van onbepaalde duur kunnen krijgen. Arbeiders die interesse hebben om tewerkgesteld te worden bij Swissport Ground Handling hebben de mogelijkheid om de overstap te maken. Maar dan wel in deeltijdse tewerkstelling.

Bij Swissport Cleaning blijven 130 jobs over. Swissport blijft verantwoordelijk voor de grond- en bagageafhandeling van Brussels Airlines op Brussels Airport in Zaventem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.