Nieuws Vlaams Brabant Mode-ondernemer haalt muzikale toppers naar suikerstad

Mode-ondernemer haalt muzikale toppers naar suikerstad

Bart Debbaut (links) en Jacques Kinnaer van vzw Klassiek in de kapel.

Mode-ondernemer haalt muzikale toppers naar suikerstad

TIENEN –  De Tiense vzw Klassiek in de Kapel, een organisatie van mode-ondernemer Bart Debbaut en Jacques Kinnaer, heeft haar programma voor het 3de concertseizoen bekendgemaakt. Toppers zijn het Requiem van Mozart door het Vlaams Radiokoor en de Belgian Chamber Orchestra en een concert van het Britse vocaal ensemble Voces8. 

Na een tweede concertseizoen dat door de pandemie grotendeels via livestreams moest worden georganiseerd, wil VZW Klassiek in de Kapel eind september opnieuw aanknopen met het succes van het eerste en begin van het tweede concertseizoen, toen publiek nog toegelaten was.

Mooie aanvulling

“Mensen snakken naar cultuur en naar sociale contacten’, zegt Bart Debbaut, zaakvoerder van kledingzaak De Gouden Schaar uit Tienen. “Dat we met onze vzw een mooie en straffe aanvulling zijn voor het cultuuraanbod in en rond Tienen, hebben we gemerkt in de pre-coronaperiode. Maar ook tijdens de pandemie zijn de mensen ons blijven volgen: via onze livestreams en via onze Facebook- en Instagrampagina.”

Toppers 

In het derde concertseizoen staan twee grote concerten centraal: het Vlaams Radiokoor en de Belgian Chamber Orchestra brengen het prachtige Requiem van Mozart op 8 december in de Manège in Tienen. Drie weken eerder staat Voces8 in de Sint-Germanuskerk. “We zijn maar wat blij dat het internationaal bejubelde Brits vocaal ensemble naar Tienen komt”, zegt Jacques Kinnaer. “Toen het Tiense koor CBM, dat dit jaar zijn jubileum viert ons vroeg om Voces8 op te nemen in onze programmatie, hebben we geen seconde getwijfeld. Het is overigens het enige concert van het ensemble op Belgische bodem dit jaar.” Het concertprogramma telt in totaal 9 voorstellingen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Out Of Office
Kampenhout
Kampenhout

Out of Office: Jeffrey De Sutter

KAMPENHOUT -  De hele zomer bieden ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.