Nieuws Vlaams Brabant Molens van Orshoven worden ruimte voor ondernemers

Molens van Orshoven worden ruimte voor ondernemers

Molens van Orshoven worden ruimte voor ondernemers

De stad Leuven heeft de Molens van Orshoven aan de Vaartkom gekocht. Of toch dat deel dat niet in de vlammen opging bij de brand op 15 augustus vorig jaar. Het geklasseerde pand uit de negentiende eeuw aan de hippe Leuvense stadswijk wordt onder meer een betaalbare ruimte voor ondernemers.

De Leuvense gemeenteraad besliste in juni 2016 om het complex te kopen van projectontwikkelaar Ertzberg. De felle brand verstoorde de planning. Uit onderzoek blijkt dat de structurele schade te overzien is. Dat maakt dat Leuven de aankoop afgerond heeft.

Bij de brand werd een vijfde van het 4.500 vierkante meter grote complex vernield. De oorzaak werd nooit achterhaald. Als het gerechtelijk onderzoek en het verzekeringsdossier afgesloten zijn, wordt ook het resterende gedeelte van het pand aangekocht.

Het stadsbestuur wil in de Molens van Orshoven bedrijfjes, jongeren en starters uit de creatieve sector onderbrengen. “We investeren in ontmoetingsplaatsen en ruimte voor ondernemers. Samen met Ertzberg willen we ook in de aanpalende silo’s op korte termijn tegemoet komen aan de grote vraag van de creatieve sector”, zegt schepen van Economie Mohamed Ridouani (SP.A).

De plannen kaderen in het project Vaartopia waarmee het stadsbestuur samen met andere partners de Vaartkom wil ontwikkelen tot creatieve long van Leuven. De Vlaamse overheid verleende daarvoor een subsidie van 3,3 miljoen euro. Met dat geld wil Leuven de Molens van Orshoven later definitief restaureren.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.