Nieuws Vlaams Brabant Mondiaal doen slechts zeventig universiteiten beter dan KU Leuven

Mondiaal doen slechts zeventig universiteiten beter dan KU Leuven

Mondiaal doen slechts zeventig universiteiten beter dan KU Leuven

In de QS World University Rankings, de jaarlijkse lijst van de 965 beste universiteiten ter wereld, zet de KU Leuven de opmars verder. De Leuvense unief stijgt van plaats 79 naar 71. Binnen Europa bekleedt de KU Leuven de 21ste positie.

QS Rankings is wereldwijd een van de meest vooraanstaande rankings van universiteiten. Slechts de beste 965 instellingen halen de publicatie. Daarvoor werden 4.000 universiteiten geëvalueerd. De Verenigde Staten domineren de lijst. De Massachusetts Institute of Technology is voor het zesde jaar op rij verkozen tot beste unief van de wereld.

Er staan acht Belgische en vier Vlaamse universiteiten in de ranking. De KU Leuven bekleedt met plaats 71 de hoogste positie van de Belgische universiteiten.

“Sinds 2011 scoren we jaar na jaar continu hoger op deze ranking”, zegt Rik Torfs, nog rector van de KU Leuven tot 31 juli. “Dit jaar zijn we in de globale ranking gestegen van 79 naar 71 en binnen Europa van 26 naar 21. Als je alleen het Europese vasteland in rekening brengt, stijgen we van 12 naar 10.”

“De ratio’s, op basis waarvan deze ranking opgemaakt wordt en waarop we heel goed scoren, zijn academische reputatie, citaten en internationale staff. We moeten natuurlijk continu proberen om te blijven te verbeteren. Onze zwakste punt is het aantal professoren per student, maar daar we kunnen we zelf weinig aan veranderen.”

De Universiteit van Gent staat op plaats 125. De Vrije Universiteit Brussel (VUB) bekleedt de 182ste plaats. Op plaats 210 staat de Universiteit Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL - Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard.  Lees meer

Boutersem, Grimbergen
Boutersem

Connectimmo verkoopt telecomgebouwen

GRIMBERGEN/BOUTERSEM - Connectimmo, de vastgoedpoot van telecombedrijf Proximus, verkoopt telecomgebouwen in Grimbergen en Vertrijk (Boutersem).  Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.