Nieuws Vlaams-Brabant Monizze maakt fietsleasing toegankelijk voor 35.000 werkgevers

Monizze maakt fietsleasing toegankelijk voor 35.000 werkgevers

Monizze maakt fietsleasing toegankelijk voor 35.000 werkgevers

BRUSSEL – De 35.000 werkgevers die klant zijn bij Monizze, en de 400.000 gekoppelde gebruikers, zullen voortaan fietsleasing digitaal kunnen beheren via hun Monizze-portefeuille. De specialist in maaltijd-, eco-, cadeau-, sport-, cultuur- en consumptiecheques, werkt hiervoor samen met het Brusselse Ctec, fietsleasingbedrijf voor bedrijven en instellingen. 

De interesse in fietsleasing is de afgelopen tijd toegenomen. De redenen van die stijgende populariteit liggen voor de hand: gezond, fiscaal interessant, vrije keuze tussen de modellen en toegankelijk voor zowat alle salarisniveaus. Alleen blijken voorlopig heel wat kleinere bedrijven niet overstag te gaan.

Complexiteit 

“Door de complexiteit die bij het leasinggebeuren komt kijken, blijken in de praktijk bijna uitsluitend grote bedrijven ervoor te kiezen hun personeel deze optie te bieden. Zo blijft fietsleasing, ondanks zijn enorm potentieel, vooralsnog weggelegd voor een select clubje ‘happy few’, die het geluk hebben bij een werkgever aan de slag te zijn die dit kan en wil aanbieden”, verklaart Michel Lagasse, CEO van het Brusselse fietsleasingbedrijf Ctec. “Daar proberen we met DETIFY (Dear Employer/Employee This Is For You) bij Ctec iets aan te doen: door ons aanbod volledig te standaardiseren en digitaliseren, maken we fietsleasing ook voor de kleinste spelers in onze economie een voordelige en vlot toegankelijke optie.”

Monizze 

Om zijn marktaandeel uit te breiden slaat Ctec de handen in elkaar met Monizze. De 35.000 werkgevers en de 400.000 gebruikers zullen voortaan hun fietsleasing kunnen beheren via de digitale Monizze-portefeuille. “Fietsleasing is een fantastisch concept”, zegt Jean-Louis Van Houwe, CEO van Monizze. “We zijn dus bijzonder opgetogen met dit nieuwe en innovatieve partnerschap, niet alleen omdat we de eerste en enige in België zijn om dit op deze manier en bovendien volledig digitaal aan te bieden, maar ook omdat ze ons toelaat fietsleasing verder te democratiseren, met name voor kmo’s – iets dat me, als ondernemer en oprichter van Monizze na aan het hart ligt!” Door het voor kmo’s ontwikkelde aanbod van Ctec in zijn kanalen te integreren, wil Monizze zich andermaal positioneren als partner en ‘one-stop shop’ in extralegale voordelen voor werkgevers, met het meest complete gamma aan opties om de koopkracht en het mentaal welzijn van werknemers te bevorderen.

Ctec 

Ctec (2011°) is specialist in de financiering en het beheer van (elektrische) fietsenvloten voor bedrijven en instellingen. Momenteel heeft het bedrijf een portefeuille van meer dan 6.500 (e-)bikes in management, verspreid over meer dan 80 klanten. In de portefeuille zitten Athlon, Elia, ING, P&V, Van Breda en Solvay. Bij Ctec werken 15 personen.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.