download (4)

Motown haalt 15 miljoen op, en is op weg naar Leuven

BRUSSEL/LEUVEN - De Brusselse projectontwikkelaar Motown heeft met zijn allereerste kapitaalronde bij beleggers 15 miljoen euro opgehaald. Dat meldt de holding boven Motown, die de financiële operatie organiseert. Het bedrijf heeft uitbreidingsplannen, onder andere in Leuven en Mechelen.

Met het verse kapitaal wil Motown zijn actieterrein uitbreiden naar alle grote Belgische steden, zoals Leuven, Mechelen en Gent. Daarnaast wil het bedrijf ook haar aanwezigheid verder versterken in Antwerpen, Brussel en Waals-Brabant. “We blijven daarbij mikken op de ontwikkeling van betaalbare projecten met een hoge architecturale kwaliteit”, aldus managing partner Olivier Goldberg van Motown.

Tweede financieringsronde

Motown Development werd 4 jaar geleden opgericht door vier specialisten uit de sector. Sindsdien is de vastgoedontwikkelaar jaarlijks stevig gegroeid. Om haar volgende grote stappen te zetten en haar investeringscapaciteit te verhogen, heeft het Brusselse bedrijf onlangs voor het eerst het kapitaal van de groep opengesteld voor beleggers. De eerste ronde leverde 15 miljoen euro op, De centen zijn ingebracht door een grote institutionele belegger, een verzekeringsmaatschappij, en twee Belgische families. Intussen is een 2de ronde opgestart, die zou moeten afkloppen op nog eens 10 miljoen euro.

70.000m2

Vandaag ontwikkelt het bedrijf al een volume van 70.000 m2, verdeeld over zes projecten: ‘Motown Miroir’, aan het gemeentehuis in Jette, ‘Motown Kanaal’, aan de oever van het Albertkanaal in Hasselt, ‘Motown Rivière’, aan de Maas in Dinant, ‘Motown Parc’, aan de rand van het Brusselse Scheutbos, ‘Motown Troon’, midden in de Europese wijk in Brussel en een project met appartementen in een park in de groene rand van Antwerpen. De ontwikkelaar is vast van plan om eenzelfde soort projecten in de komende jaren ook in andere grote steden in België uit te rollen. De komende vijf jaar wil het een portefeuille van meer dan 200.000 m2 ontwikkelen, wat ruim drie keer meer is dan de huidige ontwikkelingen.

Outdoor ‘leef’-ruimten

Volgens de ontwikkelaar maakt de vastgoedmarkt overigens geen diepgaande omwenteling door, maar is ze wel veranderd en heeft ze bepaalde aandachtspunten omtrent de verwachtingen van de Belgische gezinnen aan het licht gebracht. "De lockdown heeft aangetoond dat er dringend nood is aan woningen met niet alleen kwaliteitsvolle binnenruimten, maar ook met kwalitatieve buitenruimten, in de vorm van outdoor ‘leef’- ruimten. Wij willen ons inzetten voor een dergelijk aanbod. Onze architecten bestuderen en benaderen de kwaliteit van de ruimte van de projecten op dezelfde manier als de esthetische kwaliteit ervan”, besluit Alon Amar – Founding Partner, Project Design & Branding bij Motown Development.