Nieuws Vlaams-Brabant Multitechnische dienstverlener haalt prestigieus contract binnen

Multitechnische dienstverlener haalt prestigieus contract binnen

Credit: Julien De Wilde (DPMN Digital)

Multitechnische dienstverlener haalt prestigieus contract binnen

ANDERLECHT – SPIE Belgium, multitechnische dienstverlener op het gebied van energie en communicatie, heeft een contract afgesloten met vastgoedbedrijf Befimmo voor het onderhoud van de technische installaties van het prestigieuze Quatuor-gebouw in Brussel.

In mei 2021 sloot SPIE Belgium een overeenkomst met volledige garantie voor het onderhoud van alle technische installaties in het Quatuor-gebouw, voor een periode van vijftien jaar. In het Quatuor-gebouw, vlak bij station Brussel-Noord, baat Silversquare 62.000 m² kantoorruimte en 7000 m² aan dynamische coworkingruimten uit. Daarnaast zijn er een centraal gelegen tuin, dakterrassen op de onderling verbonden torens, tal van bars en restaurants, een fitnessruimte en zelfs een cultureel centrum.

Hoogwaardig 

“We zijn erg trots dat Befimmo met ons in zee wil gaan voor het beheer van zo’n hoogwaardig vastgoedcomplex. Uiteraard stellen we al onze technische kennis en knowhow ter beschikking aan Befimmo. Zo willen we ervoor zorgen dat de gebruikers steeds over uitmuntende installaties beschikken en er met behulp van de meest vooruitstrevende technologieën een ‘slim’ gebouw van maken”, zegt Vincent Baffo, Senior Business Development Manager bij SPIE Belgium.

‘Outstanding’

Met energieklasse A en BREEAM-label ‘outstanding’ voldoet het Quatuor-gebouw aan de strengste eisen op het vlak van kwaliteit, innovatie en milieuvriendelijkheid. Het gebouw werd in augustus 2021 opgeleverd, en de eerste gebruikers hebben er inmiddels hun intrek genomen.

Vlaggenschip 

“Quatuor is het vlaggenschip van Befimmo. Het gaat om een hoogwaardig, ‘slim’ full-servicegebouw dat volop deel uitmaakt van de stad en makkelijk bereikbaar is. Een plek waar de meest prestigieuze en veeleisende huurders onderdak vinden. We hebben voor SPIE gekozen, omdat we allebei de nodige middelen willen inzetten om de verwachte contractuele resultaten te bereiken. De offertes waren sterk aan elkaar gewaagd. Tijdens de onderhandelingen kwam het dus vooral aan op de kwaliteit van de dossiers”, besluit Eric Jambor, Head of Property Management bij Befimmo.

Hoeveel Befimmo betaalt voor de service is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Batibouw uitgesteld

BRUSSEL - In samenspraak met het exposantencomité hebben de organisatoren van BATIBOUW beslist de editie van 2022 uit te stellen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.