Nieuws Vlaams-Brabant Na 55 jaar maakt bekende familiezaak plaats voor Jumbo-supermarkt

Na 55 jaar maakt bekende familiezaak plaats voor Jumbo-supermarkt

Na 55 jaar maakt bekende familiezaak plaats voor Jumbo-supermarkt

GENK, LANDEN – Het is het einde van een tijdperk voor de familie Wauters. 55 jaar geleden ruilde Laurent Wauters het Vlaams-Brabantse Landen in voor Genk om er de design-meubelwinkel Interform te openen. Nu komt een Jumbo-supermarkt in de plaats. “We sluiten hiermee een heel belangrijk hoofdstuk in ons leven af.”

Het was in 1967 een van de eerste handelspanden aan de Hasseltweg in Genk. Laurent Wauters (84) herinnert zich nog het desolate beeld van destijds. Al had hij ook alle redenen om Landen te verlaten en een meubelzaak in Genk te beginnen. “De Ford-fabriek in Genk had pas de deuren geopend”, zegt Laurent Wauters. “Dat had een grote aantrekkingskracht. En we hebben er nooit een moment spijt van gehad dat we toen die beslissing genomen hadden.”

Voor Wauters was de meubelsector geen onbekende wereld. “Ik werkte in een meubelzaak in Landen”, gaat de kranige zaakvoerder verder. “Mijn vrouw Jeanny Rolies – ze is jammer genoeg zeven jaar geleden overleden – werkte ook in een meubelzaak, maar dan in Halle. Het was een handelsreiziger die ons toen gekoppeld had. Ik herinner me nog dat hij zei: ‘Ik ken nog een schoon meiske voor u’. Ik ben naar Halle gegaan en het klikte meteen.”

Uitverkoop

Nog geen vijf jaar nadat de zaak de deuren geopend had, volgde een uitbreiding tot het complex wat er nu nog staat. “Dat waren toen topjaren”, zegt Wauters. “We hebben die nog gehad, maar toch niet zoals destijds. Minder goed ging het in de periode van de autoloze zondagen.”

 

Foto CN

Inmiddels zijn het gebouw en de grond verkocht en plant een projectontwikkelaar er een Jumbo-supermarkt. “Vanaf donderdag gaan we van start met de uitverkoop”, gaat dochter Myriam Wauters verder. “Een ideaal moment om designproducten op de kop te tikken. Interform is uitgegroeid tot een toonaangevende meubelwinkel in het segment van de – zeg maar – middenklasse. Op 31 maart gaan de deuren definitief dicht. Daarna is het niet meer aan ons.”

Moeder overleden

“We hebben vijf personeelsleden: Onze verkoopsters Ingrid, Janna, Hilde en onze monteurs Patrick en Patrick. Het is heel erg jammer dat we van hen afscheid moeten nemen. Ze hebben fantastisch werk geleverd, ook op moeilijke momenten. Zoals toen mijn moeder overleed en nadien mijn broer Jos, die drie jaar geleden op de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen werd overreden. We zijn in totaal met vier kinderen. Het is voor ons allemaal een heel belangrijk hoofdstuk in ons leven dat wordt afgesloten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.