Nieuws Vlaams Brabant Na één maand al meer dan 4.000 flexi-jobbers

Na één maand al meer dan 4.000 flexi-jobbers

Na één maand al meer dan 4.000 flexi-jobbers

garconIn amper één maand tijd werken er reeds 4.236 mensen met een flexi-job in de horeca. Volgens Staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Bart Tommelein tonen cijfers van het RSZ tegelijkertijd aan dat de tewerkstelling in de sector stijgt en dat er in 2015 minder falingen waren.

“De horecasector heeft de weg naar de flexi-jobs gevonden en doet het na enkele moeilijke jaren weer beter”, zegt hij.

In december waren er 4.236 flexi-jobbers aan de slag bij 1.256 horecazaken. 83 procent van de werkgevers die flexi-jobbers inzetten, hebben minder dan tien werknemers. “De horeca heeft de weg naar de flexi-jobs absoluut gevonden”, zegt Tommelein. “Ik doe een warme oproep naar de sociale secretariaten, interim-bureaus en horecafederaties om de horecazaken goed te ondersteunen, zodat zij voluit gebruik kunnen maken van de maatregelen van deze regering.”

Er waren vorig jaar 4,2 procent minder faillissementen in de horeca dan in 2014. Cijfers van de RSZ tonen volgens Tommelein aan dat de tewerkstelling in de sector in het derde kwartaal van 2015 gestegen is met 1,3% of 1.759 jobs. “De horeca doet het na enkele moeilijke jaren weer beter en wordt sterker. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. 2016 wordt het jaar van de horeca”, zegt Tommelein.

 

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.