slagerij Laida Hicham Laida (47) en zijn vrouw Rachida Mabtoul (46). — © Tom Vierendeels

Na het vertrek van Piet & Annick in Hekelgem: nieuwe slagerij Laida houdt het op halal

Slagerij Piet & Annick in Hekelgem werd onlangs heropend door Hicham Laida (47) en zijn vrouw Rachida Mabtoul (46). Het koppel uit Teralfene zocht een nieuwe uitdaging en vond die in het leegstaande pand op de Brusselbaan. “We bieden momenteel de basis aan, maar we willen dit zeker uitbreiden”, luidt het.

“We wonen al vele jaren in Teralfene en zagen dat deze slagerij al een tijdje leegstond”, vertelt Laida. “Omdat we graag iets extra wilden doen beslisten we het pand te kopen en er zelf een slagerij in te beginnen. De aankoop deden we in de zomer van vorig jaar. Het is eigenlijk vooral mijn vrouw die het meeste werk voor zich neemt. Zij werkte zeventien jaar in een sociaal restaurant in Brussel en deed heel wat ervaring op op het vlak van vlees versnijden en marineren. Ze kan ook kleinere dieren uitbenen.”

“Voor mij is het nieuw en ik blijf mijn nachtwerk houden op de luchthaven van Zaventem”, gaat de man verder. “Mijn vrouw heeft haar werk opgezegd. Maar eind vorig jaar volgde ik al een basisopleiding slagerij bij Ceria. Zo kan ik ook meehelpen. En het is mijn bedoeling nog verdere opleidingen te volgen.”

Halal

“Daardoor verkopen we nu alleen basisproducten”, luidt het. “Lams-, runds-, kalfsvlees en gevogelte bieden we al dan niet gemarineerd aan. Ook droge voeding en charcuterie zijn te verkrijgen. Varkensvlees vind je bij ons niet en het aanbod is ook allemaal halal. Maar bij ons is zeker en vast iedereen welkom. We merken ook dat onze klanten heel gevarieerd zijn, van allochtonen tot autochtonen. En die laatsten tonen zelfs veel interesse in ons schapenvlees.”

Hoogstwaarschijnlijk wordt het aanbod in de toekomst nog wel uitgebreid. “Telkens op een vaste dag wil ik bereidingen aanbieden”, vertelt Rachida. “Denk aan gebraden kip met couscous. Maar daar wachten we voorlopig nog even mee.