Nieuws Vlaams-Brabant Na “pakske” in buikje van de vrouw, nu Pakske online

Na “pakske” in buikje van de vrouw, nu Pakske online

Na “pakske” in buikje van de vrouw, nu Pakske online

ROTSELAAR – Ondernemer Thomas Loyens uit Rotselaar heeft samen met twee vennoten, webontwikkelaars en UX-specialisten Dries Mariën en Sabatino Masala, het online platform “Pakske” gelanceerd. Pakske faciliteert online geboortelijsten. Leuk om weten: Thomas en zijn partner verwachten binnenkort hun eerste kindje. 

Dries Mariën, papa van een tweeling, vond geen goede manier om een geboortelijst online aan te maken, waarbij je de volledige vrijheid had om toe te voegen wat je wil. “Ik wilde spullen van meerdere (web)shops toevoegen, maar ook tweedehandsspullen en gunsten. Na wat zoekwerk vond ik geen gebruiksvriendelijke oplossing. Dus besliste ik zelf aan de slag te gaan”, zegt Dries. Ook Thomas Loyens uit Rotselaar wordt binnenkort voor de eerste keer papa en ondervond dezelfde hindernissen met een traditionele geboortelijst in een winkel. “Je kunt enkel producten van die winkel kiezen. Dan is het jammer dat je die ene kinderwagen niet kan nemen. Met onze startup Pakske heffen we die keuzebeperking op”, vult Thomas aan.

Eerste zwemles/babysit

Op Pakske maak je in één minuut je eigen online geboortelijst aan en kun je meteen items toevoegen. Je babybedje van IKEA, een autostoel bij Dreambaby, een kinderwagen van bij Bugaboo, rompertjes van HEMA en een luiertafel vanop 2dehands.be: alles is mogelijk. Hiernaast willen we ook diensten en gunsten zoveel mogelijk aanmoedigen”, zegt Thomas. “Waarom geen leuke zaken als ‘een eerste zwemles’ of ‘5 babysit sessies’ op je geboortelijst zetten? Dat zijn zaken die je als ouder écht wil en ook zal kunnen gebruiken.”

Missie 

De missie van Pakske is om het hele proces vanaf de zwangerschap tot en met de eerste levensjaren van je kind, stressvrij te maken. Momenteel kan Pakske gebruikt worden voor je geboortelijst of gelegenheden verder in de levensloop zoals een 1e verjaardag. “Maar we hebben nog veel ideeën, om het de ouders nog gemakkelijker te maken, die we volop aan het  onderzoeken en ontwikkelen zijn”, luidt het.

50 partners 

Momenteel hebben al een 65-tal (toekomstige) ouders een gratis online geboortelijst aangelegd bij Pakske. Het business model van het online platform is gebaseerd op commissies van de intussen 50 businesspartners. Naarmate het platform groeit, wil Pakske nog meer partnerschappen afsluiten met winkels. “Maar nogmaals, mensen die bij ons een online geboortelijst aanleggen zijn niet verplicht aankopen te doen bij onze partners. De gebruikers van het platform zijn hier geheel vrij in”, besluit Thomas Loyens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.