Nieuws Vlaams-Brabant Nerdy zoetebekjes zoeken investeerders voor entertainmentcentrum

Nerdy zoetebekjes zoeken investeerders voor entertainmentcentrum

Nerdy zoetebekjes zoeken investeerders voor entertainmentcentrum

VILVOORDE – Vier ondernemers met een passie voor bordspellen en escape rooms openden recent NerdScape, een gezelschapsspellenwinkel in Vilvoorde. Daarnaast behoort ook NerdCandy, waar je internationale snoep en dranken kan kopen, tot hun activiteiten. Maar daar blijft het niet bij: de initiatiefnemers hebben nog heel wat creatieve ideeën om NerdScape nog verder te doen groeien en een echt entertainmentcentrum te worden. Met een financieringscampagne via WinWinner hopen ze tot 50.000 euro groeifinanciering op te halen. 

In 2018 richtten Mattias Eyckmans en Bart Verheulpen NerdCandy op. Zowel in de fysieke winkel in Vilvoorde als in de webshop kan je bijzondere snoep en dranken kopen, zoals speciale Fanta’s of snoep in het Harry Potter-thema. Het afgelopen jaar mocht NerdCandy meer dan 3.000 klanten bedienen via de webshop. De winkel is erin geslaagd om op 2 jaar tijd één van de belangrijkste spelers te worden in de import van speciale candy & drinks voor de Belgische en Nederlandse markt. (Lees verder onder de foto)

Wisselwerking 

In het aanpalende pand openden Mattias en Bart samen met Nick De Frangh en Joeri Jacobs recent bordspellenzaak NerdScape. “Wij willen een groot gamma aanbieden en advies op maat geven om zo een board game te vinden die perfect bij jou past. Naast de bordspellenwinkel voorzien we ook een bordspellenlounge, waar je gratis spellen kan uitlenen om ter plaatse te spelen”, zegt Joeri Jacobs.  Verder wil het viertal een tweedehandssysteem opzetten, waarbij mensen een oud bordspel kunnen inleveren in ruil voor winkelkrediet bij NerdCandy of NerdScape. NERDOR, de onderneming met de merken NerdCandy en NerdScape, ambieert een wisselwerking tussen beide zaken. “We willen inzetten op een sterke belevenis voor onze bezoekers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bordspel over Harry Potter en daarbij allerlei Harry Potter-gerelateerd snoepgoed verkopen”, zegt Nick De Frangh. (Lees verder onder de foto)

Crowdfunding 

Voor NerdScape hebben de ondernemers plannen om uit te groeien tot een entertainmentcenter. Ze willen enkele escape rooms bouwen en een spaceship simulator inrichten. Koken kost geld dus zoeken de mannen investeerders. Om de nodige financiering hiervoor op te halen lanceerde NERDOR onlangs een campagne bij het crowdlendingplatform WinWinner. Investeerders kunnen zo een lening toekennen aan de ambitieuze onderneming, die minimaal 15.000 euro en maximaal 50.000 euro wil ophalen via de campagne. Na iets meer dan twee weken is het minimale doelbedrag al in zicht: de teller staat op 14.500 euro. Investeren kan nog steeds, de campagne loopt nog tot en met 10 november.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.