Nieuws Vlaams Brabant Nextel levert alarmeringssysteem BE-Alert

Nextel levert alarmeringssysteem BE-Alert

Nextel levert alarmeringssysteem BE-Alert

nextelDe aanbestedingsprocedure voor het definitieve project van het alarmeringssysteem BE-Alert is afgelopen. De opdracht is toegewezen aan Nextel, leverancier van telecommunicatieapparatuur uit Zaventem. Het nieuwe platform en de tool moeten zeer binnenkort beschikbaar zijn.

BE-Alert is een systeem waarmee burgers gealarmeerd kunnen worden in noodsituaties. Dat gebeurt via verschillende communicatiekanalen, zoals spraakoproepen, sms’en en sociale media. De tool wordt federaal beheerd, maar zal ook ter beschikking worden gesteld van alle lokale overheden.

Het proefproject, waaraan 33 gemeenten en de provinciegouverneurs deelnamen, is in het voorjaar afgerond. In een eerste fase zal BE-Alert beschikbaar zijn in een basisversie, waarbij inschrijving door burgers noodzakelijk is.

Het Crisiscentrum van de federale overheid zal de basisversie met mondjesmaat laten evolueren door continu verbeteringen aan te brengen, nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen en nieuwe communicatiekanalen toe te voegen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar een systeem op basis van geo okalisering, waarbij geen inschrijving nodig is.

Als Belgische integrator richt Nextel zich naar kmo’s, grote ondernemingen, overheden, zorginstellingen en non-profitorganisaties. Het biedt datanetwerken, telefonie, contactcenters, internet en  beveiligingsoplossingen. Nextel differentieert zich in de markt door zich toe te leggen op de strategische en operationele meerwaarde van oplossingen voor 10.000 klanten. De onderneming kende de afgelopen zestien jaar een sterke groei en telt anno 320 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.