Nieuws Vlaams Brabant Nieuw filmpje promoot Vlaams-Brabantse bedrijven in buitenland

Nieuw filmpje promoot Vlaams-Brabantse bedrijven in buitenland

Nieuw filmpje promoot Vlaams-Brabantse bedrijven in buitenland

flanderssmarthubFlanders Smart Hub promoot de kennisregio Vlaams-Brabant in het buitenland. Het samenwerkingsverband doet dat met een nieuw filmpje, dat vanaf 29 april te zien is. Daarin worden de economische speerpunten van de regio belicht: gezondheid, voeding, logistiek, cleantech en creativiteit.

Het samenwerkingsverband Flanders Smart Hub wordt gevormd door de provincie Vlaams-Brabant, Voka Vlaams-Brabant, KU Leuven, VUB en POM Vlaams-Brabant. Vlaams-Brabant is de kennisregio bij uitstek. Met de universiteiten KU Leuven en VUB, de hogescholen UCLL en Erasmus Hogeschool, diverse onderzoeksinstellingen, een groot aantal innoverende bedrijven en een recordaantal onderzoekers wordt veel geïnvesteerd in marktklare kennis.

“Onder de vlag van Flanders Smart Hub willen we de provincie verder uitbouwen tot een ondernemende kennisregio met internationaal aanzien en met een groeiende welvaart en welzijn voor alle inwoners”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie.

De partners focussen zich op vijf innovatieve speerpuntclusters. Lifetech  richt zich op innovatieve ontwikkelingen in gezondheid, sport en gezond ouder worden. Logistech houdt zich bezig met de bedrijvigheid rond de luchthaven van Zaventem. Foodtech focust op de voedselverwerkende bedrijven, zoals suiker, bier, graan en groenten. Cleantech concentreert zich op milieuvriendelijke technieken in water, luchtzuivering, bodemsanering, afvalverwerking, energiebesparing en alternatieve mobiliteit. Createch promoot Leuven als creatieve hoofdzetel van Vlaanderen en de audiovisuele sector in Vilvoorde.

Flanders Smart Hub gaat deze sectoren internationaal profileren om buitenlandse investeringen aan te trekken. Daarvoor ontwikkelde het een nieuw promotiefilmpje. Weldra op uw scherm.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.