Nieuws Vlaams Brabant Nieuw in Leuven: Spore Nursery

Nieuw in Leuven: Spore Nursery

Wouter Vreven van Spore Nursery.

Nieuw in Leuven: Spore Nursery

LEUVEN – Aan de Koning Leopold I-straat in Leuven heeft Spore Nursery de deuren geopend. Spore Nursery is een plantenspeciaalzaak en koffiehuis onder een dak. 

Met hun concept “ Plants and Coffee” bieden co-founders Jelle Wouters, Wouter Vreven en Sabine Gevaert in het kader van een oude dokterswoning aan de Koning Leopold I-straat in Leuven plantenadvies op maat. Jelle, in zijn hoedanigheid als plantenexpert, heeft in het pand een urban jungle gecreëerd. Je kan er zijn eigen creaties bewonderen die lokaal, met respect voor het milieu, gemaakt zijn.

De benaming Spore Nursery  verwijst naar de fascinatie van Jelle voor varens, die onder de bladeren sporen (Spore) vertonen. De term “Nursery” komt dan weer overgewaaid vanuit de VS waar plantenzaken vaak “Plant Nurseries” worden genoemd.

Verhalen achter planten 

“Het is onze initiële bedoeling om de verhalen achter de planten te vertellen, dan enkel zozeer een plant te verkopen”, zegt Wouter Vreven van Spore Nursery. “Ons concept gaat hierin redelijk ver: zo gebruiken we bijvoorbeeld enkel de correcte Latijnse benamingen van de planten en vertellen we de klanten hoe de planten in hun natuurlijke habitat leven”, luidt het.

Snoeiservice 

In de zaak kan je ook terecht voor onder andere zelfgemaakte biosferen, hervulbare kaarsen en andere plantcreaties. Bij het onderhoud van de biosferen biedt Spore Nursery een snoeiservice aan. Op termijn zullen er ook decoratiespullen verkrijgbaar zijn.

Onan 

Na de opheffing van de coronamaatregelen zijn klanten ook meer dan welkom voor koffie, gebak en andere lekkernijen binnenin de zaak en op het terras. Voorlopig is er een takeaway voorzien. Voor de koffie werkt Spore Nursery samen met de Leuvense (Parijsstraat) koffiebranders van Onan. “De koffie en het gebak vormen een mooie wisselwerking met het plantenconcept”, besluit Vreven.

Praktisch 

Spore Nursery is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur. Aan de website van de zaak is een webshop gekoppeld. Spore Nursery, Koning Leopold I-straat 30 in Leuven.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer