Nieuws Vlaams Brabant Nieuw magazijn voor familiebedrijf

Nieuw magazijn voor familiebedrijf

Nieuw magazijn voor familiebedrijf

TIENEN – Marma, de familiale groothandel in ecologische en bioproducten, heeft een nieuw distributiecentrum aan de Fred Chaffartlaan in Tienen in gebruik genomen. 

80 volle vrachtwagens, goed voor 550 ton, 4.300 verschillende producten verdeeld over 2.000 paletten die FIFO verplaatst moesten worden zonder enige onderbreking van de leveringen. De verhuizing van de familiale groothandel in ecologische en bioproducten was een hele karwei.

Feed Food Health 

Het gloednieuwe magazijn is gebouwd aan de Feed Food Health Campus in Tienen en biedt grotere opslaglocaties voor zowel droog-, vers- als diepvriesproducten. Ook het aantal laadpoorten is toegenomen zodat de leveringen vlotter en sneller kunnen verlopen.

Energiebesparingen en duurzaamheid

Marma heeft niet alleen voor meer opslagplaats gezorgd. Ze hebben ook aan hun ecologische voetafdruk gedacht. Zo hebben ze heel wat maatregelen genomen om energie te besparen zoals het plaatsen van isolatiewanden, LED verlichting en driedubbele thermische glasburelen. Verder liggen er ook 480 zonnepanelen op het dak van het magazijn waarbij de overtollige energie zal worden opgeslagen als koude in de diepvries.  Ook het milieu krijgt de nodige aandacht met bijvoorbeeld geluidsarme schroefcompressoren en ventilatoren, drie hemelwaterputten voor eigen gebruik, twee zinkvijvers voor insijpeling van het overtollige regenwater en een parking op grasdallen voor waterinsijpeling. Hiermee maakt het bedrijf de cirkel rond.

Stichter 

Marcel Portauwe startte Marma in 1995 met een bescheiden assortiment aan natuur- en bioproducten. Doorheen de jaren breidde zowel het aanbod als het bedrijf verder uit. Vandaag behoort Marma tot de top van Belgische bedrijven gespecialiseerd in ecologische en biologische producten. Met meer dan 5.000 producten in het assortiment en 40 werknemers zorgen ze dagelijks voor de toevoer van natuur- en bioproducten naar winkels over heel België.  Het gamma omvat zowel voeding, verzorgings- en lifestyleproducten als schoonmaakmiddelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven
Leuven

Bekende cafébaas overleden

LEUVEN - De Leuvense horeca heeft maandag afscheid moeten nemen van Jaak Heelen, gewezen uitbater van café At The Bepop… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.