Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe applicatie om taxi te bestellen en te delen

Nieuwe applicatie om taxi te bestellen en te delen

Nieuwe applicatie om taxi te bestellen en te delen

taxiaxiTaxi Axi lanceerde woensdag in Leuven de nieuwe applicatie Splyt. De app biedt een nieuwe manier om een taxi te bestellen en te delen. Volgens het Leuvense taxibedrijf wordt een rit daardoor tot veertig procent goedkoper.

De mobiele taxipoolapplicatie is een primeur in de Vlaamse taxisector. “Splyt verandert de manier waarop je een taxi bestelt en neemt”, zegt Johan Machtelinckx, ceo van Taxi Axi. “De innovatie laat de passagier toe om te kiezen met wie hij een taxirit deelt. Het prijskaartje wordt zo’n veertig procent goedkoper.”

Via de tool kan de gebruiker een taxi bestellen en aangeven of hij interesse heeft om die te delen. Dan zoekt de app zelf of er nog mensen in de buurt een taxi willen nemen. “Het gebeurt heel vaak dat we twee wagens inzetten voor hetzelfde traject. Met dit systeem kunnen we meer mensen tegelijk vervoeren. Als de omweg om de tweede reiziger op te pikken kleiner is, wordt de korting groter.”

Als de app een tweede persoon vindt die de taxi wil delen, krijgen de gebruikers het profiel van die man of vrouw te zien. “Ook de route en de korting komen in beeld. De taxi wordt meer deel van het openbaar vervoer. We zorgen voor een betere bezetting, met minder voertuigen.”

Taxi Axi biedt de dienst aan in de regio Leuven, zeven dagen op zeven en 24 uur op 24. In juni lanceerde het bedrijf de eerste elektrische taxi in Leuven.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Bedrijf fietst definitief naar Wingepark

ROTSELAAR/HAASRODE - Canyon Bicycles, het van oorsprong Duitse fietsenmerk, verhuist dit voorjaar zijn Belgische hoofdkwartier van Haasrode (Interleuvenlaan) naar het… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer