Jean en Uma (tweede en vierde van links) brengen elke week verschillende standhouders samen. — © if Jean en Uma (tweede en vierde van links) brengen elke week verschillende standhouders samen. — © if

Nieuwe culinaire markt in het Leuvense stadscentrum: “Er mag wat meer leven zijn op zondag”

Afgelopen zondag vond de eerste plaats van de nieuwe wekelijkse markt in Leuven. Elke zondag zullen verschillende standhouders voor hapjes en gastronomische gerechten zorgen op Grasse Matinée. “De hele zomer lang staan er elke week andere standhouders”, klinkt het.

“Leuven mag wel wat meer leven op zondag”, zeggen initiatiefnemers Jean Hermans en zijn dochter Uma. Ze vonden gehoor bij de stad Leuven, en zo ontstond de Grasse Matinée. Die zal deze zomer elke zondag plaatsvinden op het Alfons Smetsplein, met elke week een nieuwe combinatie van standhouders. Gisteren was er al een eerste editie.

Fotogeniek

“Het is een instagrammable geheel”, klinkt het. “Niet alleen de standen zelf, maar ook kussentjes, stoeltjes, poefjes, champagne-emmers en zo veel meer springen in het oog. Op de zondagsmarkt vindt iedereen zijn gading. Tal van eetstanden bieden een uiteenlopende waaier aan topproducten.”

Op de openingsdag 4 juni zorgde chef Akkacha van Medina voor Marokkaanse gerechten. The Mocktail Club schonk alcoholvrije cocktails op basis van verse vruchten en kruiden. Bij Susuru bracht chef Kris de sfeer van Japan naar het hartje van Leuven. Octobar verkocht verse oesters, vis, schaal- en schelpdieren, uiteraard met bijpassende wijnen. En er is meer dan alleen eten, want ook dj Tjua Lotus tekent present en Caroline van Villa Popcorn organiseert wekelijks kinderanimatie.