Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe impulsen voor watertoerisme in kanaalregio

Nieuwe impulsen voor watertoerisme in kanaalregio

Nieuwe impulsen voor watertoerisme in kanaalregio

Toerisme Vlaams-Brabant, Kanaaltochten Brabant en de kanaalgemeenten Vilvoorde, Zemst en Kapelle-op-den-Bos geven nieuwe impulsen aan het vaartoerisme in Vlaams-Brabant.

“Deze intensieve samenwerking resulteert voor 2017 in een doorgedreven toeristische productontwikkeling met een groter aanbod aan cruises binnen de regio.  Via een vernieuwd aanbod aan Groene Gordel aperitief- en zondagcruises kan de toerist de regio verkennen”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

“Vilvoorde profileert zich als ankerpunt. Vanuit die gemeente vinden de cruises naar Kapelle-op-den-Bos plaats. Vanuit Brussel vaart de waterbus met een opgedreven frequentie, tijdens de zomer zelfs dagelijks, naar Vilvoorde dat ook het startpunt is voor de verkenning van de streek per fiets.”

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde met de toeristische diensten van de gemeenten Vilvoorde, Meise, Grimbergen, Zemst, Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel het concept watertrappen met talrijke verfrissingsvoordelen.  Watertrappen is een open aanbod aan suggestieroutes op het fietsroutenetwerk rondom het kanaal.

“Met een verfrissingspakket willen de partners de combinatie fiets/boot stimuleren en de lokale economie verder ondersteunen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme. “Concreet kunnen de fietsers gebruik maken van meer dan 100 euro aan voordelen bij deelnemende attracties en handelaars langs het fietsnetwerk.  De kortingsbonnen worden aangeboden op de achterzijde van de fietssuggestiekaart Watertrappen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.