Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe lichting startups voorgesteld in Leuven

Nieuwe lichting startups voorgesteld in Leuven

Nieuwe lichting startups voorgesteld in Leuven

Start it @kbc, de incubator van KBC, heeft in hoofdzetel Leuven een nieuwe lichting van 38 startups voorgesteld. De vakjury selecteerde hen uit 143 businessvoorstellen die in januari waren ingediend. Start it @kbc zal de starters begeleiden om hun ondernemingen te realiseren en schaalbaar te maken.

De 38 nieuwe startups zijn innoverend in diverse domeinen: technologie, fintech, food, hr, media, gezondheid en zelfs de sociale sector. Van die bedrijfjes zit 34 procent in de ideafase, 42 in de buildfase en 24 in de go-to-marketfase.

Start it @kbc begeleidde de voorbije drie jaar 430 startups. Daarmee vervulde de incubator een pioniersrol. Die willen ze in 2017 voortzetten. Daarom roept Start it @kbc een boardroom in het leven. In Start it boardroom presenteren de de startups na drie maanden een stand van zaken. Zo bereiden ze zich voor op hun eigen bestuur en leren ze om te focussen op hun grootste uitdagingen. Het geeft de mentors ook de kans om de vooruitgang en het engagement van de startups te evalueren en feedback en tools te leveren.

Start it @kbc zet voorts in op meer vrouwelijk ondernemerschap. Vrouwelijke ondernemers worden aangemoedigd om een innovatief businessmodel in te dienen. Het gaat zowel om vrouwen die nog moeten starten als om bestaande ondernemers die hun bedrijf schaalbaar willen maken.

Tot slot lanceert de incubator een ondernemingstraject. Start it @kbc stelt in 2017 zijn aanbod open voor grotere bedrijven. Interne innovatieteams kunnen net als startups, gebruik maken van de expertise, opleidingen, het netwerk en locaties van de incubator. Zo kunnen bedrijven eigen medewerkers een kader bieden om innovaties te ontwikkelen en rijp te maken voor de markt.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.