Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe struikelblok voor bouwvergunning voor Eurostadion

Nieuwe struikelblok voor bouwvergunning voor Eurostadion

Nieuwe struikelblok voor bouwvergunning voor Eurostadion

eurostadion_2_0_0Projectontwikkelaar Ghelamco kan nog lang niet op beide oren slapen voor de gecontesteerde bouw van het Eurostadion in Grimbergen. Het verzet tegen de geplande voetbaltempel groeit en vindt een gedroomde medespeler in de buurtweg die door parking C loopt. De afschaffing daarvan is voorwerp van een openbaar onderzoek.

“Het actiecomité Stadion Parking C uit Grimbergen gaat een bezwaar indienen in het kader van het lopende openbare onderzoek naar de afschaffing van de buurtweg die door de geplande parking C loopt”, stelt woordvoerder Philippe Fierens. Zolang deze buurtweg niet afgeschaft is, kan Ghelamco geen bouwvergunning krijgen voor het voetbalstadion dat daar zou moeten komen.

In uitvoering van een eerdere beslissing van de vrederechter besliste het schepencollege van Grimbergen in september om de administratieve procedure te starten voor de afschaffing van de buurtweg. Na het lopende openbare onderzoek moet de deputatie van Vlaams-Brabant daarover een beslissing nemen. Het onderzoek loopt tot 24 december.

Volgens Fierens mag de buurtweg niet afgeschaft worden, omdat die nog steeds gebruikt wordt. Op de website roept het actiecomité iedereen op om ook bezwaarschriften in te dienen, zowel tijdens dit onderzoek als tijdens het komende openbare onderzoek naar de bouwaanvraag. Het comité kwam eeder al juridisch tussen in het kader van de procedure voor de vrederechter en meldt dat dit nog maar een eerste stap is in het verzet.

Dat verzet groeit elke dag. Drie politieke partijen uit de oppositie in Grimbergen sluiten zich aan. De argumenten tegen het megalomane bouwproject van Ghelamco zijn dat het een gevaar vormt voor de leefbaarheid, de veiligheid en de mobiliteit in en rond Grimbergen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.