Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe telescoop met dank aan crowdfunding

Nieuwe telescoop met dank aan crowdfunding

Nieuwe telescoop met dank aan crowdfunding

Volksterrenwacht Mira in Grimbergen lanceerde naar aanleiding van de vijftigste verjaardag een crowdfunding om geld in te zamelen voor de aankoop van een nieuwe telescoop. De beoogde 25.000 euro voor een spiegeltelescoop van vijftig centimeter is binnen. Nu gaat Mira voor extra centen voor een spiegeltelescoop van zestig centimeter.

“Met financiële steun van de Nationale Loterij kunnen we in augustus de kleine Schmidt-koepel op het dak van Mira vervangen door een groter exemplaar. Daardoor kunnen we in plaats van tien tot vijftien mensen straks meer dan 25 mensen ontvangen”, zegt Philippe Mollet van Mira.

“In de nieuwe koepel willen we een moderne, automatische spiegeltelescoop plaatsen. Die biedt meer mogelijkheden om het heelal te observeren en ook meer faciliteiten om de infrastructuur te gebruiken voor onderwijsdoeleinden.”

Een kijker van vijftig centimeter kost 40.000 euro. Het budget voorzag in 15.000 euro eigen middelen. De resterende 25.000 euro moest ingezameld worden via crowdfunding. Dat bedrag werd inmiddels opgehaald. Er zijn nog steeds bedrijven die geld willen storten. De crowdfundingsactie loopt tot 21 juni. De precieze kostprijs van een telescoop van zestig centimeter is nog niet bekend.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.